Kahramanmaras merkezli 2 büyük depremin ardindan Iskenderun’daki evi büyük hasar gören Ceylan Altun, kedisini evden çikarmak için seferber oldu. Büyük hasar gören evinden bir türlü kedisini bulamayan Altun, Bodrum’da stajyer avukatlik yapan kizi Cemre Kayi’nin yanina geldi. Bodrum’da Insanca Yasam Dernegi ile tanisan Altun, kedisinin uzun süredir evde mahsur kaldigini anlatti. Altun’un komsulari, riskli oldugu halde eve girerek kediyi aramaya devam etti. Evin içerisine yas mama koyan komsular, 24 günün sonunda kediyi buldu. 6 yasinda olan Tarçin isimli kedi, Bodrum Belediyesi ve Bodrum’da Insanca Yasam Dernegi tarafindan organize olunmasiyla Altun’un komsularindan teslim alindi. Altun, dernek üyesi 35 yasindaki yabanci uyruklu Carol Acar’in çabalari ve dernek üyelerinin girisimiyle 28 gün sonra kedilerine kavustu. Gözyaslari içerisinde kediyi teslim alan aile, uzun süre kediyi sevdi. Büyük bölümü yabanci uyruklu olan insanlardan olusan Insanca Yasam Dernegi üyeleri de kediyi aileye teslim ederken gözyaslarini tutamadi. 35 üyesi bulunan dernekteki yabanci uyruklu vatandaslar, gençlik merkezinde depremzedeler için kurulan magazada da gönüllü olarak çalisiyor. Gelen depremzedelere yardimci olan dernek üyeleri, depremzedelerle dertleserek yaralarini sarmaya çalisiyor.
"Hayvansever birçok insan bizi destekledi"
Ceylan Altun, kedisine kavusmanin mutlulugunu dile getirerek, "Deprem aninda ben salondaydim, Tarçin benim kucagimda yatiyordu. Sarsintiyi hissedince durur mu diye biraz bekledim, durmayinca kizim Sude’nin odasina dogru kostum. Kizim Sude’yi aldim ve kafamiza bir seyler dökülmeye basladi.
Tarçin o anda panikledi ve elimden kaçti. Kafamiza bir seyler dökülerek kendimizi disari zor attik. Tekrar içeriye girebilmek için ortaligin sakinlesmesini bekledik. Içeri giremedik, Iskenderun’da çok büyük yikim vardi. 2 gün sonra tekrar evimizi görmeye gittigimizde yan duvarlar kirilmisti, merdiven döküktü. Ona ragmen biz içeriye girdik. Tarçin’i aradik ama bulamadik. Sude’nin oda kapisinin arkasina dolap düsmüstü, oraya kapinin camini kirarak bakmaya çalistik. Birkaç gün sonra yine gittik ve bulamadik. Biz hep yasadigini hissediyorduk. Hayvansever birçok insan bizi destekledi. 24’üncü günde bizim evimizin altinda künefeci var ve orada çalisan bir kisiye ’Eve girip yas mama koyar misin?’ dedim. Saklandiysa belki onun kokusuna çikabilir. Biz 10 Subat’tan bu yana Bodrum’daydik ve ihtiyaçlarimizi karsilamak için gençlik merkezine geldik. Kiyafet seçerken künefeci Furkan aradi ve Tarçin’i buldugunu söyledi.
O sirada yanimizda bulunan Bodrum’da Insanca Yasam Dernegi gönülleri yanimizda oldu ve bize destek verdi. Onlarin koordinasyonuyla Tarçin’a kavustuk. Kizlarim hep okulda oldugu için ben Tarçin’la uyuyorum, Tarçin’la kalkiyorum. Çocuklarimdan daha çok benimle zaman geçiren bir kedi. Canimin biri orada kalmisti. Simdi aile olduk, simdi tamamlandik" dedi.
Altun’un kizi Sude Kayi ise, "Tarçin yaklasik 5 yildir bizimle beraber ve ailemizin bir parçasi oldu. 24 gün boyunca bizim aklimiz ondaydi. Deprem olurken dahi biz Tarçin’i almaya çalistik. Çok korkup kaçti. 24 gün boyunca her yerde aradik, ilanlari çikardik. Nihayet bulundu ve çok mutluyuz" diye konustu.
Depremzede Aile 28 Gün Sonra Kedisine Kavustu
Kahramanmaras merkezli 2 deprem sonrasi Iskenderun’daki evlerinin yikilmasiyla Bodrum’a siginan aile, 28 günün sonunda kedilerine kavustu.



















