Depremzede Annenin En Aci Anneler Günü

Depremzede Annenin En Aci Anneler Günü

Gaziantep’in Nurdagi ilçesinde 6 Subat’ta meydana gelen yikici depremde esini, oglunu ve ablasini kaybeden Yildiz Kartal, yasadigi zor süreci iki çocuguna ve iki yegenine bakarak geçiriyor.

Gaziantep’in Nurdagi ilçesinde 6 Subat’ta meydana gelen yikici depremde esini, oglunu, ablasini ve birçok yakinini kaybeden Yildiz Kartal, yasadigi büyük kaybin acisini, kalan ailesine daha siki sarilarak hafifletmeye çalisiyor. Kartal, depremde sag çikan iki çocuguna ve yetim kalan iki yegenine de annelik yapiyor. Yasadigi aci dolu günleri çocuklari ve yegenleri için güçlü olarak atlatmaya çalistigini söyleyen Kartal, “Birbirimizden güç aliyoruz. Yaralarimizi beraber sarmaya çalisiyoruz” dedi.

“Hava çok soguk olmasina ragmen üsümüyorduk”

Deprem anini anlatirken gözyaslarina hakim olamayan Kartal, “Deprem aninda biz depremin oldugunu anlamadik. Çok büyük bir sallanti vardi. Sonrasinda anladik deprem oldugunu. O gece esim ve oglum yan odadaydi. Ben ve iki çocugum baska odadaydik. Oglumun önce baba dedigini duydum. Esimin Allah’u Ekber dedigini duydum. Ben deprem aninda iki çocugumu aldim. Kizim ve oglumun üzerine kapandim. 3 saniyede binamiz yikildi. Her yer çok karanlikti. Disarisi aydinlik bile olsa içerisi karanlikti. Kizim yanimda agliyordu. Esime ve ogluma seslendim. O an orada hiç ses yoktu zaten. Disariya seslendim. Bizi de kurtarin diye yardim istedim. Bizi yan binadan insanlar kurtardi. Çok dar bir yerden çikardilar bizi. Ben sadece bizim bina yikildi zannediyordum. Fakat çiktigimda enkazlari gördüm. Esime ve ogluma çok seslendim. 5 gün boyunca umutla çikmalarini bekledim. Aile binasi oldugu tek tek hepsinin çikmasini umut ettim. Hiç kimseden ses gelmiyordu. Hava çok soguk olmasina ragmen üsümüyorduk. Içeride oglum ve esim vardi. Benim için önemli olan ailemizin kurtulmasiydi. Gücümüzün yetmedigi imkânsizlik benim için o gündü. Hiçbir tasi kaldiramadim. O ani hatirlamak istemiyorum. Hatiralari unutamiyorum. Çok bekledim günlerce bir umut. Bir çare çikarlar diye umut ettim. Fakat 5’inci günün sonunda oglum ve esimin cansiz bedeni çikti. Esimi, oglumu, ablami, ablalarimin eslerini, iki yegenimi, kayinvalidemi ve kayinpederimi kaybettim” seklinde konustu.

“Anneler günü benim için bundan sonra hep buruk geçecek”

Anneler gününün buruk geçtigini belirten Kartal, “Anneler günü benim için bundan sonra hep buruk geçecek. Diger evlatlarim yasiyor ve anneyim ama oglum artik uzak. Anneler günü benim için hüzünlü. Oglum bana en son anneler gününde kirmizi bir gül alip gelmisti. O ani hatirlamak istemiyorum. Ablam ve enistem depremde vefat etti. Iki yegenim benimle yasiyor. Onlar ablamdan bana bir armagan. Ablami kaybettim ama geride iki evladi bana kaldi. Birbirimizden güç aliyoruz. Yaralarimizi beraber sarmaya çalisiyoruz. Acim çocuklardan destek alarak hafifliyor. Ben onlara bakmakla hükümlüyüm. Onlar için ayakta duruyorum. Benim için çok zor bir süreç. Bir annenin evlat kaybetmesi çok zor. Hiçbir anne evladini kaybetmesin. Çünkü hiç kimse acinin en büyügü evlat acisini yasamasin” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile