Depremzede Avukat Meslegini Kayseri'de Sürdürüyor

Depremzede Avukat Meslegini Kayseri'de Sürdürüyor

Kahramanmaras’ta 8 yildir avukatlik yapan Nuh Akbudak, meydana gelen depremlerde ofisinin yikilmasinin ardindan Kayseri’de meslegini icra etmeye devam ediyor.

Kahramanmaras’in Pazarcik ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen depremlerin ardindan kent merkezinde bulunan ofisi yikilan avukat Nuh Akbudak, ailesiyle birlikte Kayseri’ye geldi. Akbudak, daha sonra hem birikimini tüketmemek hem de depremin sokunu atlatip normallesmek amaciyla meslegine Kayseri’de devam etme karari aldi.

Deprem anini anlatan Nuh Akbudak, depremin binayi yikmak istercesine salladigini söyleyerek, "Hiçbir zamandan farki yoktu. Yatagimiza yattik. Gece birdenbire bir sallantiyla kalktik. Esimle birlikte oglumuzun odasina kostuk. Onu da alip, dolabin yanina bir yasam alani olusturmaya çalistik. Ilk deprem tam geçti derken, ikincisi basladi.

Bu kez adeta yikmak istercesine salladi. Evimizin sivalari döküldü. Bayagi bir zordu, durmasini bekledik. Daha sonrasinda da zaten asagi indik. Annemlerin yanina gitmek istedik. Hava çok soguktu ve çok fazla kar yagiyordu. Evimiz biraz yüksekteydi. Asagida komple araba farlari vardi. Herkes bir yere gitmek istiyordu ama trafik nedeniyle kimse bir yere gidemiyordu. Göksun’daki akrabalarimizi aradik. ‘Burada bir sorun yok’ dediler. Saat 13.00’ü geçmisti. Tam Göksun’a dogru yola çiktik, bir deprem daha oldu. Elbistan’da olacagini hiç düsünmemistik. Göksun’a gittik, herkes disarilardaydi. Orada da yer yer evler yikildi. Daha sonra Kayseri’ye geldik" seklinde konustu.

Depremin sokunu atlatabilmek ve normallesebilmek için çalismak gerektigini söyleyen Akbudak, "En son 2 gün önce Kahramanmaras’a gittim. Deprem günü Kahramanmaras’tan çiktigimiz için depremin sehri ne hale getirdigini göremedim. Son gittigimde de gördüm ki hiç bildigimiz yer degil orasi. Burada Avukat Emir Akpinar ve Fatih Sen Bey ile çalismaya basladik. Hem orada ne yapacagimiz belirsizdi. Bir yandan sorumluluklarimiz var. Gerçekten deprem sokunu atlatabilmek için çalismak, normallesmek gerekiyor. En basinda oraya dönme düsüncemiz de oldu. Ancak su anda Kahramanmaras’a dönecek her bir kisinin oraya gidecek yardimlar açisindan da yük olacagini düsünüyorum. Disari çikma imkanimiz var iken orada kalip, yardimlari tüketmek mantikli gelmedi" ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile