Depremzede Baba Ogulun Konteynerde Ekmek Mücadelesi

Depremzede Baba Ogulun Konteynerde Ekmek Mücadelesi

Deprem bölgesi Malatya’da, isyerleri yikilan baba ogul konteyner çarsida ekmek mücadelesi veriyor. Islerinden memnun olan baba ogul, kalici is yeri için ise gün sayiyor.

Kahramanmaras merkezli 6 Subat 2023’te meydana gelen depremlerde kent merkezi Turgut Temelli Caddesi üzerinde faaliyet gösterdikleri is yerleri agir hasar alan daha sonrasi ise yikilan 68 yasindaki Osman Simsek konteyner çarsida oglu ile birlikte hayata tutunmaya çalisiyor.

Sehir merkezi Cumhuriyet meydaninda olusturulan konteyner çarsida bir yildan fazla bir süredir babasi Osman Simsek ile birlikte hizmet vermeyi sürdüklerini kaydeden Aydin Simsek, daha önceleri çerez satisi yaptiklarini depremler sonrasi ise çaycilik yapamaya basladiklarini söyledi.



Baba Osman Simsek ise, depremlerin ardinda bir süreligine kent disina çikis yaptiklarini daha sonra konteyner çarsida yer tahsisi yapilmasiyla birlikte kente dönüs yaparak islerini sürdürdüklerini ifade ederek, “Is yeri için konteyner basvurumuz olumlu sonuçlandiktan sonra çay satisi yapamaya basladik. Ayni zamanda çanta satislari da yapiyoruz. Kalici isyerleri tamamlanirsa buradan yeni çarsiya geçmeyi düsünüyoruz bu da bizler için çok iyi olur” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile