Depremzede Bayburt Devlet Hastanesinde Sifa Buldu

Depremzede Bayburt Devlet Hastanesinde Sifa Buldu

Geçen yil Kahramanmaras merkezli yasanan depremlerde tek gözünde tamamen görme kaybina sebebiyet veren katarakt gelisen depremzede, Bayburt Devlet Hastanesinde sifa buldu.

Bayburt Devlet Hastanesi Göz Hastaliklari Klinigi yapilan basarili ameliyatlarla dikkat çekmeye basladi.

Klinikte katarakt ameliyatlari ile birlikte göze et yürümesi olarak bilinen pterjium ameliyati, gözyasi kanal tikanikligi tedavisi olan dakriyosistorinostomi (DSR) ameliyati, göz kapagi düsüklügü ve kirpik dönmesi ameliyatlari yapilmaya baslandi. Ayni zamanda Bayburt Devlet Hastanesi’nde bir ilk olarak uzagi ve yakini ayni anda gözlüksüz görmeye imkan saglayan, halk arasinda akilli mercek olarak da bilinen çok odakli merceklerin de takilabildigi belirtildi.

Geçtigimiz sene yasanan deprem sonrasinda Bayburt’a gelen 20’li yaslarda olan ve deprem sonrasinda tek gözünde tamamen görme kaybina sebebiyet veren katarakt gelisen bir depremzede Bayburt Devlet Hastanesine basvurdu. Yasinin henüz genç olmasindan dolayi yakin gözlügü kullanmak istemedigini belirten depremzedeye akilli mercegi temin edildi. Hastanede katarakti alinarak temin edilen akilli mercek takilan ve ameliyat öncesinde görmeyen gözü, ameliyattan sonra yüzde yüz oraninda açilarak hem uzagi hem yakini gözlüksüz görecek sekilde sifa buldu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile