Depremzede Çocuklar,  23 Nisan'in Tadini Çikardilar

Depremzede Çocuklar, 23 Nisan'in Tadini Çikardilar

Depremin vurdugu Hatay’in Iskenderun ilçesinde Belediye Baskani Mehmet Dönmez’in öncülügünde düzenlenen etkinlikte afetzede çocuklar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami’nin tadini çikardilar.

Cumhuriyet’in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk tarafindan çocuklara armagan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami, Iskenderun ilçesinde çesitli etkinliklerle kutlandi. Iskenderun Belediye Baskani Mehmet Dönmez’in özel talimatiyla Sakarya Mahallesi’nde bulunan ve Akdeniz bölgesinin en büyük dogal parki olan Ziraat Parkta depremzede çocuklari için senlik düzenlendi.

Iskenderun Belediyesinin düzenledigi etkinlik, binlerce çocuk ve yetiskinin katilimiyla gerçeklestirildi.

Depremzede çocuklar ve aileleri, asrin felaketini bir nebzede olsa bu özel günde unutmus oldu.

“Akdeniz’in en büyük dogal parkinda muhtesem bir etkinlikte birlikteyiz”

Iskenderun Kaymakami Murat Sefa Demir Yürek, “Sizlerle beraber, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami’ni kutlamanin sevinci ve mutlulugu içeresindeyiz. Akdeniz’in en büyük dogal parki olan çok yakin zamanda hizmete açtigimiz Ziraat Parkta çocuklarimizla bu muhtesem etkinlikte bir aradayiz” dedi.



“23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami ülkemize ve bölgemize kutlu olsun”

Iskenderun Belediyesi öncülügünde düzenlenen etkinlige 10 binden fazla kisinin katildigi belirten Iskenderun Belediye Baskani Mehmet Dönmez, “Iskenderun belediyesi öncülügünde düzenlenen bu senlige 10 binden fazla; çocugumuz, gencimiz ve kadinimiz katildi.

Çocuklarin, insanlarin ve kadinlarin yüzlerini güldürdük. 23 Nisan etkinligi dolayisiyla ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’e ve Cumhuriyetin kurucusu olan bütün degerlere saygilarimi sunmak istiyorum. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami ülkemize ve bölgemize kutlu olsun. 23 Nisan Türkiye’den dünyaya yayilan bir çocuk senligi ve bu senligin; ülkemize ve milletimize hayirlar getirmesini diliyorum” seklinde konustu.



“Bugün çocuk haklari için buradayiz”

Düzenlenen etkinlikten dolayi mutlu oldugunu söyleyen Hamza Alnaz, "Mutluyum bugün çocuk haklari için buradayiz, çocuklarin haklari 18 yasina kadar özeldir ve özel kalacaktir. Her çocuk bireyin bunu bilmesi seklinde her yetiskin bireyinde bunu bilmesi gereklidir. Çünkü çocuklar çocuk hakkini tek basina koruyamaz, yetiskinlerin de buna yardimci olmasi lazimdir” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile