Depremzede Çocuklar Için Anaokulu Olusturuldu

Depremzede Çocuklar Için Anaokulu Olusturuldu

Kahramanmaras merkezli 10 ili etkileyen depremin ardindan Burdur’daki yurtlara yerlestirilen depremzede çocuklar için yurt içerisinde ana siniflari olusturuldu. Burdur halki tarafindan bagislanan oyuncak ve esyalarla kurulan ana siniflarinda 0-6 yas grubundaki çocuklara okul öncesi ögretmenleri tarafindan etkinlikler düzenlenerek iyi vakit geçirmeleri saglaniyor.



6 Subat’ta meydana gelen depremlerin ardindan evleri yikilan depremzedeler ülkenin bir çok yerinde kendileri için hazirlanan yurtlara yerlestirildi. Yurtlara yerlestirilen depremzedeler için hayati normale çevirme çalismalari araliksiz olarak devam ediyor. Burdur’da bulunan Gençlik ve Spor Bakanligi’na ait yurtlara yerlestirilen depremzedeler içinde bir çok proje hayata geçiriliyor. Aileleri ile birlikte bu yurtlarda kalan 0-6 yas grubundaki yaklasik 200 çocugun hem depremin etkisinden kurtulmalari hem de egitimlerine devam edebilmeleri için KYK yurdu içerisindeki mescitler ana siniflarina dönüstürüldü. Burdur halki tarafindan bagislanan oyuncak ve esyalarla kurulan ana siniflarinda 0-6 yas grubundaki çocuklara okul öncesi ögretmenleri tarafindan etkinlikler düzenlenerek onlarin hem iyi vakit geçirmeleri saglaniyor, hem de çesitli egitimler vererek ögrenim hayatlarinin devam ettirilmesi saglaniyor.

"Su anda her sey çok güzel gidiyor"

Yurt içerisinde gönüllü olarak çocuklara oyun etkinlikleri hazirlayan üniversitede özel egitim ögretmenligi ögrencisi Melis Sivri, "Onlarin özel ihtiyaçlarina göre oyun ortami, egitim ortami hazirlamaya çalistik. Ancak bir yikimdan yeni kurtulduklari için daha çok onlari sakinlestirmek, rahatlatmak adina çalismalar yatik. Bundan sonra çalismalarimiz da ayni sekilde devam edecek. Burada mümkün olan tüm imkanlar sunulmaya çalisiliyor. Uzman ögretmenler geliyor. Hep birlikte is birligi içerisinde çocuklarimiz için en iyisini yapmaya çalisiyoruz. Çocuklarin ilk geldiklerinde psikolojileri agirlikli olarak sadece sallanma ve bazi yikimlar gören çocuklar vardi. Neyse ki enkaz altindan kurtarilan ve yikima daha yogun bir sekilde maruz kalan çocuklarimiz yok. Bu yüzden oyun alanina adapte olabilmeleri daha saglikli olabiliyor. Ayni zamanda uzman ekipler hemen psikolojik destek sagladigi için daha rahat bu süreci atlatabileceklerini düsünüyorum. Su anda her sey çok güzel gidiyor" dedi.



"Diger kurumlarla da koordineli olarak listeler yaptik"

Yurtlarda bulunan ana siniflarinin olusturulmasina katki saglayan ve bu siniflarda bulunun ögretmenlerin koordinasyonunu saglayan Prof. Dr. Perihan Ünüvar yaptigi açiklamada, “Depremzedelerin ilimize gelecegini haber alir almaz ögretim görevlisi arkadaslarimizla gönüllü destek gruplarini olusturduk. Diger kurumlarla da koordineli olarak listeler yaptik. Depremzedelerimizin misafir olarak konaklayacaklari yurtlara geldik gönüllü arkadaslarimizla birlikte. Ilk olarak yurtlardaki egitim alanlarini ve çocuklarin oyun alanlarini düzenlemek için nereleri kullanabilecegimizi inceledik. Ilk etapta mescitleri oyun alanina dönüstürebilecegimizi fark ettik ve 2 büyük mescidimizi oyun alanina dönüstürdük. Bu alanlari da Burdurlu yardimsever halkimizin gönderdikleri oyuncaklar ve malzemelerle olusturduk. Hala yardimlarda gelmeye devam ediyor” sözlerine yer verdi.

Gönüllü anneler ev yapimi kurabiye gönderiyor

Burdur’da yasayan gönüllü anneler tarafindan evde yaptiklari pasta ve kurabiyelerin çocuklara gönderildigini söyleyen Ünüvar, “Günde iki kez çocuklara normal yemeklerinin disinda gönüllü ailelerimizin yapip gönderdikleri sicak anne kurabiyeleri ve pogaçalari içecekler ve sütlerle birlikte ikram ediyoruz. Bizim bu uygulamadaki asil amacimiz eger çocuklari rahatlatir ve mutlu edebilirsek biliyoruz ki aileler de bu süreçte daha mutlu olacak ve depremin etkilerini daha kolay atabilecekler. Bütün anne ve babalarin en çok düsündügü varliklari çocuklaridir. Bizim de bütün gayretlerimiz bu çocuklarin mutlulugu üzerine sag olsun bütün yardimseverlerimiz, bütün kurumlarimiz. Inanilmaz hizli ve çok güzel koordine olarak bu sürece destek veriyorlar” diyerek katki verenlere tesekkür etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile