Depremzede Çocuklar Için Etkinlik Alani Olusturuldu

Depremzede Çocuklar Için Etkinlik Alani Olusturuldu

SUBÜ, deprem bölgelerinden Sakarya’ya gelen depremzede çocuklarin felaketin psikolojisinden uzaklasmasi için farkli yas gruplarina hitap eden bir etkinlik alani olusturdu.

Sakarya Uygulamali Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Spor Bilimleri Fakültesi’nde Kahramanmaras merkezli yasanan depremlerin ardindan Sakarya’ya gelen depremzede çocuklara yönelik olarak bir etkinlik alani olusturuldu. 14 yasa kadar tüm çocuklara hitap eden alanda farkli yas gruplarina yönelik 3 oyun alani bulunuyor. Oyun alanlarinda kitap boyama, resim çizme, el isi, hamur oyunlari ve diger masa oyunlari; minderde oynanabilecek oyunlar için bir alan; egitsel oyun ve fiziksel aktivite alani ile sisme oyun alani bulunuyor. Meyve suyu, kek ve çay ikraminin da bulundugu etkinlik çerçevesinde birçok gönüllü ögrenci ve personel yer aliyor. Her gün 10.00-17.00 arasinda açik olacak alandaki etkinliklerin 3 Mart Cuma gününe kadar sürdürülmesi hedefleniyor.

Sakarya’ya gelen depremzedeler için terapatik rekreasyon çerçevesinde keyifli bir alan olusturmak istediklerini belirten SUBÜ Spor Bilimleri Fakültesi Rekreasyon Bölümü Baskani ve etkinlik koordinatörü Doç. Dr. Nurgül Tezcan Kardas, “Öncelikli amacimiz akut zaman diliminde terapi ve rehabilitasyon imkâni bulamayan, özellikle depremden ciddi sekilde etkilenen ve magdur olan çocuklarimiza bir nebze de olsa nese katmak ve depresif durumdan kismen de olsa uzaklastirabilmek. Felaketi konusmadiklari, arkadaslariyla birlikte sadece yaslarinin geregini yapabildikleri bir alani onlara sunmak. Üniversitemizin yani sira birçok gönüllü ile bu etkinligi gerçeklestirebiliyoruz. Etkinlik tamamlandiktan sonra da isin ehli olan uzmanlara, psikologlara, pedagoglara ve okullara emanet edecegiz. Misafirlerimiz adina faydali bir etkinlik olmasini diliyorum” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile