Depremzede Çocuklar Uçurtma Senligi Ile Çifte Bayram Yasadi

Depremzede Çocuklar Uçurtma Senligi Ile Çifte Bayram Yasadi

Kilis’te, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açilisinin 104. yildönümü nedeniyle Kilis Valiligi tarafindan sinir manzarasi olan Resul Osman Mesire alaninda uçurtma senligi düzenlendi.

Kilis Valiligi koordinesinde ‘Uçurtma Senligi’ yogun katilimla gerçeklestirildi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami ile birlikte Kilisli depremzede çocuklar adeta çifte bayram heyecani yasadi. Yüzlerce çocugun oldugu etkinlikte, çocuklar ile birlikte aile büyükleri de doyasiya eglendi. Etkinlige Kilis Valisi Tahir Sahin katilarak çocuklarin sevincine ortak oldu.

Uçurtma senligine yogun katilim oldugunu söyleyen Kilis Il Saglik Müdürü Uzm. Dr. Kadir Söylemez, ‘‘Atamizin çocuklara tüm dünya çocuklarina armagan ettigi 23 Nisan için Kilis Valiliginin düzenledigi uçurtma senligine geldik. Çocuklarimizla birlikte geldik ve onlar eglenirken bizlerde egleniyoruz’’ dedi.

23 Nisan programlari içerisinde uçurtma senligi oldugu için çok mutlu oldugunu dile getiren 1’inci sinif ögrencisi Erdem Karadisogullari, "23 Nisan etkinliklerinde ben sarki söyledim ve gün içerisinde çok yorulmustum. Suan çok egleniyorum çünkü burada uçurtma uçurduk" diye konustu.

Uçurtma senliginde çok yorulduklarini söyleyen Ilkokul ögrencileri Erdem Sunbak ve Mehmet Emin, "23 Nisan etkinliklerinde uçurtma uçurduklari için çok mutlu ve bir o kadar da yorulduk. Buradan herkesin bayramini kutluyoruz" dedi.

Havalarin sicak olmasina ragmen çok eglendigini söyleyen 4’üncü sinif ögrencisi Mustafa Polatkiran, "Bu etkinligi çok begendim. Eve gittigim zaman buraya gelemeyen arkadaslarima günümün nasil geçtigini anlatacagim. Kosturdugum için çok yoruldum. Allah’im sicak ülkede yasayanlara yardim etsin" dedi.

Uçurtma senliginin her zaman yapilmasi gerektigini söyleyen Muhamed Yusuf Atasever, "Biz çocuklar için bu gün çok güzel senlik düzenlendi.

Arkadaslarimla birlikte güzel vakit geçirdik. Ben buradan hem okulumuza hem de Kilis Belediye Baskani ve Kilis Valisine çok tesekkür ederim" diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile