Depremzede Çocuklara Moral

Depremzede Çocuklara Moral

Sivas’taki gönüllü gençler Sivas KYK Yurduna gelen depremzede çocuklara eglenceli anlar yasatirken, psikologlar da psikolojik destek için seferber oldu.

Kahramanmaras merkezli yasanan 7.7 ve 7.6 büyüklügünde iki depremin ardindan depremin yaralari sarilmaya devam ediyor. Yetiskinler depremin sokunu yasarken, çocuklarin bundan etkilenmemesi için gönüllüler farkli etkinlikler düzenliyor.

Gönüllü gençler deprem bölgelerinden gelip Sivas’ta bulunan Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarina yerlesen depremzede ailelerin çocuklariyla yakindan ilgileniyor. Gençler, psikologlar nezaretinde depremzede çocuklara oyunlarla moral veriyor. Gönüllü ekiple birlikte oyun oynayan minikler, gülen yüzleri ve sakalasmalari ile eglenceli vakit geçiriyor. Çocuklara, depremin travmasini atlatabilmeleri için olusturulan sinifta, psiko-sosyal, beceri gelistirme, sanat, müzik ve resim gibi etkinlikler de düzenleyip, moral veriliyor.

10 bin kisi bariniyor

Deprem bölgelerinde evlerini kaybeden ve gidecek yakini bulunmayan vatandaslarin magduriyet yasamamasi için Sivas’ta bulunan Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) depremzedelere kapisini açmisti. Yaklasik 10 bin depremzedeye ev sahipligi yapan yurtlarda depremzedelerin barinma, yemek, giyim basta olmak üzere bütün ihtiyaçlari da karsilaniyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile