Depremzede Çocuklara Özel 23 Nisan Senligi

Depremzede Çocuklara Özel 23 Nisan Senligi

Depremin vurdugu Hatay’in Antakya ilçesinde Dogus Üniversitesi’nin öncülügünde yapilan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami etkinliklerinde, depremzede çocuklar ve aileleri senligin tadini çikarttilar.

Cumhuriyet’in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk tarafindan çocuklara armagan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami, Antakya ilçesi Derince Mahallesi’nde Dogus Üniversitesi tarafindan düzenlenen etkinliklerle kutlandi, afetzede çocuklar senligin doyasiya tadini çikarttilar. Dogus Üniversitesi ve Afet Yönetimi ve Insani Yardim Kulübü katkilariyla yapilan etkinlikte; çocuklarla eglenceli dans gösterisi, palyaço gösterisi ve çesitli etkinlikler yapildi. Bu özel günde Dogus Üniversitesi, kentteki depremzede çocuklara, hayatlarinda unutulmayacak keyifli anlar yasattilar.

“23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramini kutlamak amaciyla Hatay’a geldik”

Depremzede çocuklar için burada olduklarini belirten Dogus Üniversitesi Dr. Ögretim Üyesi Nazmiye Arduç, “Çocuklar oldukça egleniyorlar. Biz de burada çok egleniyoruz. Istanbul Dogus Üniversitesi afet yönetimi ve insani yardim kulübü adina buradayiz. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramini kutlamak amaciyla Hatay’a geldik. Hatay’da çadir kentte yasamlarini sürdüren depremzede vatandaslari ve çocuklariyla birlikte, tüm coskumuzla ve heyecanimizla 23 Nisan senligimizi kutluyoruz” dedi.



“Burada verecegimiz psikolojik ve sosyal destegin gerçekten çok anlamli oldugunu düsünüyorum”

Hatay’a 18 kisilik bir ekiple kutlamaya geldiklerini ifade eden Dr. Ögretim Üyesi Nazmiye Arduç, “Burada verecegimiz psikoloji ve sosyal destegin gerçekten çok anlamli oldugunu düsünüyorum. Çocuklarin simdiki yasamlarina adapte ederken yasadiklari bu travmatik süreçleri en az zararla saglikli bir sekilde atlatabilmeleri ve hayata umutla baglanabilmeleri öncü hedefimiz olacak” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile