Depremzede Firinci Sefa Pemik Açiklamasi 'Aksam Yatarken Her Seyimiz Vardi, Kalktigimizda Her Seyimiz Kayboldu'

Depremzede Firinci Sefa Pemik Açiklamasi 'Aksam Yatarken Her Seyimiz Vardi, Kalktigimizda Her Seyimiz Kayboldu'

6 Subat’ta Kahramanmaras merkezli depremlerde evleri yikilan depremzede Sefa Pemik, 4 çocuguyla birlikte geldigi Kayseri’nin Bünyan ilçesinde yasam mücadelesini sürdürüyor. Afsin’de firincilik yapan Pemik, Bünyan Belediyesinin kendisine tahsis ettigi firinda hem meslegini sürdürüyor hem de ailesine kucak açan insanlarin sofralarini sicak ekmekle süslüyor.

Kahramanmaras’in Afsin ilçesinde yasayan Sefa Pemik, Pazarcik ve Elbistan’da meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklügündeki depremlerde ailesi ile birlikte yikilan evlerinden sag olarak kurtuldu. Kayseri’ye gelen depremzede Pemik ailesine Bünyan Belediyesi sahip çikti. Belediye Baskani Özkan Altun tarafindan Karakaya Mahallesi’nde bulunan firin hazirlanip, Sefa Pemik’e teslim edilerek meslegini sürdürme firsati sunuldu. Karakaya Mahallesi vatandaslari da Pemik ailesine kalacak yer temin ederek depremin etkisinden kurtulmalari için yardimlarda bulundu. Pemik ailesine yasam alani olusturduklari için mutlu olduklarini ifade eden Bünyan Belediye Baskani Özkan Altun, "Depremzede eger gitmeyecekse onun için burada nasil yasam olusturabiliriz diye bakiyoruz. Karakaya muhtarimiz ve oradaki meclis üyemiz bize geldiler, depremzede firinci oldugunu ve çalistirmak istedigini söylediler. Biz de ’Tabii’ dedik. Hep birlikte omuz verdik. Bildigim kadariyla iki aile, gelmisler firini çalistirmak istiyorlar. Bünyan Belediyesine ait Karakaya’daki firinimiz biraz atildi, biraz masraf istiyordu. Biz de bu masrafi üstlendik. Yeter ki bu aile burada hem ekmek sahibi olsun, hem is sahibi olsun, hem de hizmet etsin. Hayatina bir yasam alani olusturmus olduk. Çok mutluyuz. Ramazan ayinda depremzedelerin pidesini Karakaya’daki vatandaslarimiz hem yiyor hem de dagitiyor. Güzel bir uygulama oldu, insallah devami da gelir" dedi.



"Yatarken her seyimiz vardi, kalktigimiz her seyimiz kayboldu"

6 Subat aksaminda yasadiklarini anlatan Sefa Pemik, "6 Subat’ta aksam yatarken her seyimiz vardi, kalktigimizda her seyimiz kayboldu. Çocuklarimizi kurtardik ama büyük bir korkuyu yasadik. 6 Subat bize çok seyler yasatti. Her seyimizi kaybettigimiz gibi korkuyu ve çaresizligi gördük. Allah böyle bir seyi kimseye yasatmasin. Gece depreminde evdeydim ama öglenki depremde is yerindeydim. Is yerinden eve dogru gittigimde enkaz gördüm, baska bir sey görmedim" seklinde konustu.



"Elektrik, su yoktu ama bu millet her seyi bize sundu"

Depremin ardindan birçok yardimlarin geldigini aktaran Pemik, "Devletimizden ve milletimizden Allah razi olsun. Milletimiz böyle oldugu sürece Türk milletini kimsenin yenemeyecegini gördüm. 7-8 Subat sabahi Afsin’e gelen yardimi anlatamam. Elektrik, su yoktu ama Allah razi olsun herkes her seyi sundu; bu devletten, milletten Allah razi olsun" ifadelerini kullandi.

"Geldigimde elimde 2 tane valizim 4 tane çocugum vardi"

Karakaya Mahallesi vatandaslarina da tesekkürlerini ileten Sefa Pemik, meslegini sürdürerek onlarin sofralarina sicak pide sundugunu kaydetti.

Pemik, sözlerini söyle sürdürdü:

"Yolumuz Kayseri’ye düstü. Bünyan Belediye Baskani, Karakaya Mahallesi’ndeki vatandaslardan Allah razi olsun. Ben buraya geldigimde elimde 2 tane valizim yanimda 4 tane çocugum vardi. Beni burada ev sahibi yaptilar, evimi kurdular. Bünyan Belediye Baskani Allah razi olsun firini bana verdi, içine malzemelerini aldi, bizi burada bir is sahibi etti. Kayserili bir ekmegini bizimle paylasti. Elimizden gelen meslegimizi yapiyoruz. Karakayalilara elimizden geleni yapiyoruz, sofralarina güzel pidelerimizi sunuyoruz."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile