Depremzede Gençlerin Eserleri Sanatseverlerle Bulustu

Depremzede Gençlerin Eserleri Sanatseverlerle Bulustu

Çankiri’da düzenlenen sergide, depremzede ögrencilerin resim eserleri sanatseverlerle bulustu.

Çankiri Karatekin Üniversitesi (ÇAKÜ) Sanat, Tasarim ve Mimarlik Fakültesi ile Çankiri Gençlik ve Spor Il Müdürlügü isbirliginde düzenlenen, “Dogadan Sanata Gençlik Atölyeleri Sergisi”, ÇAKÜ Rektörlük Fuaye Salonu’nda açildi. Açilisa ÇAKÜ Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi, Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Hüseyin Odabas ile Prof. Dr. Ibrahim Çiftçi, Gençlik ve Spor Il Müdürü Sadik Ak katildi.

Deprem bölgelerinden Çankiri’ya gelerek Haci Murad-i Veli Ögrenci Yurdu’nda konaklayan gençler, Dogadan Sanata Gençlik Atölyeleri çerçevesinde üç hafta süre ile atölye çalismalarina katildi.

Çalismalar sonunda ortaya çikan birbirinden degerli eserler, katilimcilardan yogun ilgi gördü.

Depremzede gençler, Sanat Tasarim ve Mimarlik Fakültesinde görev yapmakta olan ögretim elemanlari Doç. Nuray Akkol, Dr. Ögr. Üyesi Seçil Ermis Ipek, Dr. Ögr. Üyesi Esra Ertugrul Tomsuk ve Ars. Gör. Fatma Feride Sezer tarafindan yürütülen resim ve baski atölyelerinde, dogadan topladiklari materyalleri de kullanarak çesitli eserler üretti. Yaklasik 16 gün boyunca devam eden atölyelerde ögrencilerin yaptigi resimler ve baski eserler, ÇAKÜ Rektörlük Fuaye Salonunda açilan sergide sanatseverlerle bulustu.

Açilista konusan ÇAKÜ Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi, çok güzel bir çalismaya imza atildigini belirterek, üniversite çatisi altinda yürütülen sanat faaliyetlerine büyük önem verdiklerinin altini çizdi. Rektör Çiftçi, “Ülke olarak 6 Subatta büyük bir felaket yasadik. Bu süreçten sizler dogrudan etkilendiniz. Çankiri Karatekin Üniversitesi olarak, bu süreçte, gönüllülük esasiyla depremin yaralarini sarabilmek için tüm imkânlarimizi ve personelimizi seferber ettik ve tüm benligimizle deprem bölgesinde yer aldik. Ayni ve nakdi yardimlarimizi da yine gönüllülük esasina göre gerçeklestirdik. Tabi tüm bunlarin yaninda yaralarimizi sarabilmek için bazi projeleri de hayata geçirdik. Iste bugün, büyük sanat ve sosyal projelerden birinin ete kemige bürünmüs halinin çiktisini almak için bir aradayiz. Dogada birikenlerin sanata dönüsmüs halini görüyoruz bu sergide. Bu çalismalarda emegi geçen herkese özellikle de eser sahibi ögrencilerimize tesekkür ediyorum. Emeginize yüreginize saglik diyorum. Bu sikintili süreçleri millet olarak birbirimize daha siki sarilarak ve kardeslik baglarimizi daha da güçlendirerek hep birlikte el ele atlatacagimiza inaniyorum” dedi.

Proje ile ilgili bilgi veren Dr. Ögr. Üyesi Seçil Ermis Ipek ise atölye çalismalarina katilan ögrenciler için deprem felaketinden sonra dayanisma kültürü ve sanatin iyilestirici gücünden faydalanmak istediklerini vurguladi. Dr. Ögr. Üyesi Esra Ertugrul Tomsuk da Çankiri’da misafir ettikleri ögrencilere, sanatla doganin birlikte is yapabilecegini göstermek istediklerini, onlarla birlikte bir seyler yapmanin kendileri için de memnuniyet verici olduguna isaret etti.

Hatay’dan ailesi ile birlikte Çankiri’ya gelen ve resim atölyesinde egitim alan Veysel Güler, “Depremzede olarak Haci Murat Veli Yurdunda kaliyoruz. Degerli hocalarimiz, Çankiri Karatekin Üniversitesi bize destek oldu. Burada sanat faaliyetlerinde bulunuyoruz. Programin ilk haftasinda burada gölete gittik. Dogada sanat çalismalari yaptik, parçalar topladik. Geri kalan çalismalarimiz da üniversite bünyesinde geçti. Bugün de çok güzel bir sergi ile bu çalismalari tamamladik. Bize destek olan herkese, tüm hocalarimiza tesekkür ediyorum” sözleriyle duygularini ifade etti.

Konusmalarin ardindan serginin açilisini yaparak atölye çalismalari neticesinde ortaya çikan eserleri tek tek inceleyen ÇAKÜ Rektörü Çiftçi, eser sahibi ögrencilerle sohbet edip eserler hakkinda bilgi aldi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile