Depremzede Imam Fransa'da 2 Kisinin Müslüman Olmasina Vesile Oldu

Depremzede Imam Fransa'da 2 Kisinin Müslüman Olmasina Vesile Oldu

Kahramanmaras merkezli depremlerde evi hasar gören ve Fransa’da görevlendirilen imam-hatip Muhammed Biçak, 2 kisinin Müslüman olmasina vesile oldu. Fransiz L’enfant Bruno, Kelime-i Sahadet getirterek Hasan ismini aldi.

Kahramanmaras merkezli depremlerde Adiyaman Merkez Hastane Camii’nde müezzin olarak görev yapan Muhammed Biçak, depremde evinin agir hasar görmesinin ardindan Fransa’da görevlendirildi. Yaklasik 4 aydir Fransa’nin Le Mans kentinde imam-hatip olarak görev yapan Muhammed Biçak, göreve baslamasindan bu yana 2 kisinin Müslüman olmasina vesile oldu. Biçak, son olarak Islam hakkinda çesitli arastirmalar yapan Fransiz L’enfant Bruno’nun Müslümanligi seçmesine yardimci oldu. Elinde haç isaretli kolyeleriyle gelen Bruno’ya bu kolyelerin hiçbir sekilde kendisine fayda saglamayacagini, hastaliklarina sifa veremeyecegini anlatan imam-hatip Biçak, sifayi verecek olanin sadece Allahutaala oldugunu ve bu kolyelerle degil direkt Allah’in kendisiyle iletisime geçebilecegini ifade etti.



Hasan ismini aldi

Islam’i Bruno’ya detayli bir sekilde anlatan Muhammed Biçak, Bruno’nun Kelime-i Sahadet getirrek Müslüman olmasini sagladi. Bu sirada duygusal anlar yasandi. ’Hasan’ ismini alan L’enfant Bruno, oglunun da arayis içinde oldugunu ve Islam ile sereflenmesini istedigini belirtti.

DITIB Le Mans Camii imam- hatibi Muhammed Biçak, Bruno’ya oglunu getirebilecegini ve ona da Islam’i anlatarak, bu konuda elinden geleni yapacagini belirtti.

Müslüman olan ve vakit namazlarina da baslayan Hasan, Le Mans Camii’ni ve Muhammed Biçak’i zaman zaman ziyaret ediyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile