Depremzede Kadinin Yeni Yuvasinda Ilk Yemegi Sarma Oldu

Depremzede Kadinin Yeni Yuvasinda Ilk Yemegi Sarma Oldu

Hatay’da asrin felaketinde evi yikilan Hatice Ücel, TOKI tarafindan yapimi tamamlanan evine kavusmanin mutlulugunu yasiyor. Ücel’in yeni yuvasinda ilk yemegiyse yaprak sarmasi oldu.

Kahramanmaras merkezli depremlerde yerle bir olan Hatay’da 25 bine yakin insan vefat etmisti. Deprem sonrasi bölgenin yeniden ayaga kalkmasi için çalismalara kisa sürede baslanmisti. Depremin hemen ardindan TOKI tarafindan yapimina baslanan afet konutlari, hak sahiplerine teslim edilmeye baslanmisti. Payas ilçesinde çevre düzenlemeleri tamamlanan konutlarda vatandaslar yasamaya basladi.

Asrin felaketi olarak nitelendirilen depreme Payas’in Sincan Mahallesi’nde yakalanan 60 yasindaki Hatice Ücel, hak sahipligini kazandigi evine zaman kaybetmeden yerlesti. Deprem sonrasi çocuklariyla zor günler yasayan Ücel, simdi ise yeni evinde çocuklariyla yeni bir hayata basladi.

Yeni evinde ilk yemegini pisirmenin mutlulugunu yasayan depremzede Ücel’in yeni mutfaginda yaptigi ilk yemekse sarma oldu.

"Allah bir daha o günleri yasatmasin, çok zor günler geldi geçti"

Asrin felaketi sonrasi zor günler geçirdigini dile getiren depremzede Hatice Ücel, "Depremde çok kötü günler yasadik. Evimizin son durumu agir hasar oldu ve sonunda yiktilar. Yeni evimiz çok güzel. Çocuklarimizla oturuyoruz ve kalkiyoruz. Iyi bir sey oldu. Benim kizim Sanliurfa’dan geldi ve yerlestirdi geri gittiler. Çocuklar yardimci oldular ve yerlestirdik. Mutluyum sükür, Allah bizi daha bozmasin. Allah bir daha o günleri yasatmasin. Çok zor günler geldi geçti. Çocuklarim çadirda kaldi, kizim Sanliurfa’ya gitti. Ben orada kaldim bir aydan fazla ve ondan sonra geldim. Oglanin biriyle bir odanin içinde kaldim. Bir odada ben, iki odada oglan kendi kaldi. Beraber oturalim dedi.

Beraber de olmuyor oglum gelinlerle olmadigi için sürekli yasayamiyorsun. Simdi mutluyuz. Yeni ev de güzel bana yeter iki arti bir odali ev" ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile