Depremzede Kadinlarin Elinden Çikan Amigurumi Bebekler, 300 Ile Bin 300 TL Arasinda Alici Buluyor

Depremzede Kadinlarin Elinden Çikan Amigurumi Bebekler, 300 Ile Bin 300 TL Arasinda Alici Buluyor

Hatay Halk Egitim Merkezi tarafindan depremden etkilenen kadinlar için düzenlenen el sanatlari kurslari afetzede vatandaslara moral olurken, aile bütçelerine de katki sagliyor. Kadinlarin elinden çikan amigurumi bebekler, 300 TL ile bin 300 TL arasinda alici buluyor.

Kahramanmaras merkezli depremlerde yikimin en çok oldugu yer Hatay olmus, 25 bine yakin insan vefat etmisti. Afetzede kadinlar, psikolojik travmayi atlatmak için Halk Egitim Merkezi tarafindan açilan el sanatlari kurslarina yöneliyor. Kadinlar kurslarda; amigurumi oyuncaklar ve çantalar gibi ürünler yaparak hem moral buluyorlar hem de aile ekonomilerine katkida bulunuyorlar. Haftanin 5 günü devam eden kursa gelen kadinlar, yeni beceriler kazaniyorlar. Kadinlarin elinde ince ince islenen amigurumi bebekler, 300 TL ile bin 300 TL arasinda alici buluyor.

"Bizim bu depremi atlatabilmemiz için uzun seneler lazim"

Kursta revaçta olan amigurumi oyuncaklar ve çantalar yaptiklarini söyleyen Halk Egitim Merkezinden Usta Ögretici Serpil Güven, "Burada bayanlara el sanatlari dersi veriyorum. Burada biz bayanlara yönelik onlarin hem morallerini hem yasantilarina biraz renk getirmek amaciyla beceri kurslari veriyoruz. Bunlardan ürettiklerini satabilme en azindan aile ekonomisine katkida bulunabilmeleri için çesitli ürünler yapiyoruz. Su an revaçta olan amigurumi oyuncaklar ve çantalar yapiyoruz. Bunlari da pazarliyoruz. Kursumuz haftanin 5 günü var. Kursa öglen basliyoruz, ikindin 5 gibi bitiriyoruz. Deprem psikolojisini bir nevi atabiliyorlar. Bizim bu depremi atlatmamiza uzun seneler lazim. Zamanla atlatilacak su an burasi onlar için moral deposu olarak düsünüyorum" dedi.



"Hayallerle uyuyup hayallerin olmadigi bir sabaha uyandik"

Kursun yorucu degil tam tersi iyilestirici oldugunu dile getiren Hatice Inanç ise, "6 Subat depreminde çok agir seyler yasadik. Hayallerle uyuyup hayallerin olmadigi bir sabaha uyandik. Çogu insan ailesini, çocugunu, esini kaybetti. Kendi bedeninden kolunu, bacagini kaybeden insanlar gördük. Çaresizligi gördük. Biz o sabah kiyameti yasadik. Burada depremzede bayanlarin kendilerini iyilestirmeleri için Halk Egitim Merkezi tarafindan amigurumi el sanatlari kursu açildi. Pelus ayiciklar, bebekler, çantalar, sepetler, ceket ve hirka yün olarak her seyi yapiyoruz. Yaklasik 5 aydir kursumuz var 5 ayda çikarttigimiz ürünleri burada sergiliyoruz. Fiyat araligi 300 TL ile baslayip bin 300 TL civarina kadar çikabiliyor. Yaptigimiz ürünlere göre fiyat araligi degisiyor. Kurs yorucu degil tam tersi iyilestirici bir is, biz bunlari isleyerek, psikolojik yönden kafamizi biraz toparladigimiz için bize yorucu gelmiyor. Severek yapiyoruz" seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile