Depremzede Öğretmen: Çanakkale Savaşı’na Gider Gibi Erciş`e Döneceğiz

Depremzede Öğretmen: Çanakkale Savaşı’na Gider Gibi Erciş`e Döneceğiz

Van`daki depremden sağ olarak kurtulan depremzede öğretmen Mehmet Çağlıkülekçi, eğitime verilen aranın bitmesinin ardından Çanakkale Savaşı’na gider gibi Van’a döneceğini söyledi.


Van ve Erciş’te, 23 Ekim 2011 tarihinde meydana gelen ve halen artçı sarsıntıların devam ettiği deprem bölgesi Van, özellikle 5.6 şiddetindeki ikinci deprem sonrası adeta boşaldı. Eğitim öğretime verilen ara 5 Aralık tarihine kadar uzatıldı.
İlk depremi, öğretmenlik yaptığı Erciş ilçesinde yaşayan Kayserili Mehmet Çağlıkülekçi, o gün yaşadıklarını anlattı. Atamasının, geçtiğimiz Ağustos ayında yapıldığını belirten İngilizce Öğretmeni Çağlıkülekçi, 7.2’lik depreme, oturdukları 3 katlı apartmanda yakalandığını söyledi. Bekar evinde kalan ve deprem anında oturduğu yerden kalkamadığını anlatan Çağlıkülekçi, pencere kenarındaki arkadaşlarının karşı apartmanların yıkılış anını gördüklerini aktardı. Oturdukları binanın ayakta kaldığını ve bu sayede kurtulduklarını anlatan Çağlıkülekçi, deprem sonrası orada geçen 6-7 saatte mahşeri yaşadıklarını kaydetti.
Şehri terk etmek için arabasıyla trafiğe çıkan ve yaya olarak yollara düşen telaşlı insanları gördüğünü belirten Çağlıkülekçi, bir taraftan da insanların çaresizlik içinde enkaz altında kalanlara ulaşmaya çalıştıklarına şahit olduğunu ifade etti. Öğretmen arkadaşlarının yoğunlukta oturduğu site önüne giderek, yardım faaliyetlerine katıldıklarını aktaran Çağlıkülekçi, deprem sonrası Erciş’te 4 binadan birisinin yıkıldığını hatırlattı.
Bölgede eğitim öğretimin başlayacağı 5 Aralık’ta, dönüp dönmeyeceğinin sorulması üzerine de depremzede öğretmen Çağlıkülekçi, “Ben ve ailem endişeliyiz. Ancak, Çanakkale Savaşı’na gider gibi Erciş’e döneceğiz.” dedi.


Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile