Depremzede Sanatçılar Yararına Fotoğraf Sergisi Açıldı

Depremzede Sanatçılar Yararına Fotoğraf Sergisi Açıldı

Depremden zarar gören sanatçılara destek için düzenlenen fotoğraf sergisi, İstanbul`dan sonra İzmir`de de açıldı.

Sergi www.izmirizmir.net, www.ercisnet.com, İzmir Kültürlerarası Diyalog Merkezi, Yake Jeans, Eganis Danışmanlık ve PhotoWorld Fotoğraf Merkezi`nin katkılarıyla düzenlendi. Ercişli sanatçılar Ali Dağer, Abdulselam Elçi, İlhami Mısırlıoğlu, Kenan Aşçıoğlu ve Nihat Çavuşoğlu`nun çektiği Van, Erciş, Çelebibağı, Muradiye, Gevaş, Adilcevaz ve Ahlat fotoğraflar, yörenin güzelliğini ve hüznünü anlatıyor.

Serginin afişinde ise depremde arşivi ve makineleri zarar gören fotoğrafçı Dağer`in bir karesi kullanıldı. Girişteki ilk eser olan ve deprem öncesindeki Erciş`i gösteren fotoğrafın altına, sergideki tek deprem fotoğrafı koyuldu.

Ziraat Mühendisleri Odası lokalindeki sergi, 30 Kasım Perşembe gününe kadar devam edecek. Daha sonra İstanbul Kadıköy`deki Tepe Nautilus AVM`de, 3-10 Aralık 2011 arasında açılacak. Ankara ve Bursa`ya da götürülmesi için temaslar sürüyor. Destekçi buldukça daha da yaygınlaştırılmak istenen sergide satılacak fotoğraflardan elde edilecek gelirle deprem bölgesinde sıkıntıya düşmüş, başta fotoğraf sanatçıları olmak üzere sanatla ilgilenen mağdurlara yardım amaçlanıyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile