Depremzede Vatandaslar TOKI Konutlarina Tasindilar

Depremzede Vatandaslar TOKI Konutlarina Tasindilar

HATAY – Depremin vurdugu Hatay’in Payas ilçesinde yapimi tamamlanan TOKI konutlarina tasinan afetzede Abik ailesi, yeni yuvalarinda yasamanin heyecanini hissediyorlar.

Asrin felaketinde Hatay’da 25 bine yakin insan vefat etmis, on binlerce konut yerle bir olmustu. Deprem sonrasi bölgenin yeniden ayaga kalkmasi için çalismalara kisa sürede baslanmisti. TOKI tarafindan yapimina geçtigimiz yil depremin hemen ardindan baslanan afet konutlari, hak sahiplerine teslim edilmeye baslanmisti. Payas ilçesinde çevre düzenlemeleri tamamlanan konutlarda vatandaslar yasamaya basladi.

Afet konutlarinin ilk sakinlerinden olan Abik ailesi, yeni evlerinin heyecanini yasiyorlar. Depremzede Hatice Abik, "Yeni evime yerleserek ilk gün kurban kestim ve ailemi agirladim. Devletimizden, milletimizden Allah razi olsun" dedi.



"Allah’a çok sükür hamdolsun yapanlardan, emegi geçenlerden"

83 yasindaki Mustafa Abik, yeni yuvasinda emegi olanlara tesekkürlerini dile getirerek, "Allah o günleri göstermesin gerçekten çok büyük bir felaket oldu. Evlerimiz böyle gitti geldi. Merdivenin bütün seyleri yere düstü. Kontrole gelip agir hasarli bu binanin yikilmasi lazim sonra geldiler yiktilar. Allah’a çok sükür hamdolsun yapanlardan emegi geçenlerden. Devletimizden Allah razi olsun gerçekten. Büyük bir mükafat bu bizim için Allah razi olsun" dedi.



"Yerlesince hemen gittim bayramin birinci günü, kurban aldim geldim kestirdim"

Evine bayramin birinci günü yerlestigini ve ardindan kurban kestigini dile getiren 70 yasindaki Hatice Abik, "Gece sahura kalktik, oturduk ancak bir gürültüyle mübarek geldi. Kapiya zor kalkip gittim, kapidan tutundum. Kapidan tutundum böyle elimi vura vura elim kirilmis baska yerde bitmis, sabahtan kalktim elim böyle sismis. Takside kaldik 2-3 gece, takside kaldik sonra oglan geldi bizi Ankara’dan aldi gitti. Ankara’ya götürdü, 1 ay orada kaldik. Hamdolsun Allah’a binlerce sükürler olsun yüce Mevla’ma. Devletimizden, milletimizden ya Rabbim yapanlardan Allah razi olsun. Yerlesince hemen gittim bayramin birinci günü, kurban aldim geldim kestirdim. Yemek yaptim çolugu çocuk hepsini çagirdim, bayramin 1. günü hepsine burada yedirdim. Belki 50 kisi erkek, 25 kisi de kadin vardi. Memnun oldum Allah razi olsun oglum, yapanlardan, edenlerden, emege geçenlerden Allah razi olsun hepsinden de” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile