Depremzede Vatandaslari Tedirgin Eden Patlama Kamerada

Depremzede Vatandaslari Tedirgin Eden Patlama Kamerada

Hatay’in Defne ilçesinde tas ocagi kurulacak bölgede dinamitle gerçeklestirilen patlamalar vatandaslari tedirgin etti. Depremi yasayan vatandaslar, haber verilmeden gerçeklestirilen patlamalara tepki gösterdiler.

Geçtigimiz hafta sonunda Hatay’in Defne ilçesi Dursunlu Mahallesi’ndeki daglik alana kurulacak olan tas ocagi bölgesinde dinamitle patlatma gerçeklestirildi.

Haber verilmeden gerçeklestirilen patlama, depremi yasayan mahalle sakinleri arasinda panige neden oldu. Patlamayi hisseden vatandaslar, haber verilmeden gerçeklestirilen patlamalara tepki gösterdiler.

“Depremi yasadigimiz için insanlar ürküyor”

Patlamanin deprem etkisi olusturdugunu belirten depremzede Yilmaz Kireçdag, “Su dagin arka tarafinda patlama oldu. Buradan da hissedildi. Patlama deprem etkisi olusturdu. Buradan 3 km uzaklikta, bu dagin arka tarafinda oldu. Korkma degil de depremi yasadigimiz için insan ürküyor” dedi.



“O kadar siddetli bir patlama ve sarsinti oldu ki deprem oldugunu zannettik”

Patlamanin etkisiyle sallandiklarini ifade eden Mehmet Bereketoglu, “Patlamayi baya siddetli hissettik. Bilinçsizce dinamit patlatilmis. Yillardan beri burada tas ocagi var ama böyle bir patlama gördük. Patlama çok siddetli oldu ve yer sallandi. Zaten deprem etkisini atlatmamisken o kadar siddetli bir patlama ve sarsinti oldu ki deprem oldugunu zannettik. Sesin sonra dagin arka tarafindan geldigini hissedince biraz rahatladik. Çok siddetli bir patlamaydi. Burada çok patlamalar oldu ama bu öyle bir patlama degildi. Patlamanin; sesi, siddeti ve sarsintisi baya büyüktü ve tedirgin olduk” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile