Depremzede Yagmur Itfaiyeci Oldu

Depremzede Yagmur Itfaiyeci Oldu

Asrin felaketi 6 Subat depremine Malatya’da yakalanan Yagmur Duygu Dinç, itfaiye ekiplerinin kurtarma çalismalarini görünce, "Ben de baskalarini kurtaracagim" diyerek itfaiyeci olmaya karar verdi. Derslerinde basarili olan Yagmur, Uzunköprü Belediyesi Itfaiye Müdürlügü’nde staj egitimi görmeye basladi.

Kahramanmaras merkezli depremlerden etkilenen illerden biri de Malatya oldu. Depreme Malatya’daki evinde yakalanan 19 yasindaki Yagmur Duygu Dinç’in yasadigi ev agir hasar görürken, akrabalarinin ve arkadaslarinin birçogu enkaz altinda kaldi. Yakinlarinin enkazdan kurtarilma çalismalarini izleyen Yagmur, "Ben de baskalarini kurtaracagim" diyerek itfaiyeci olmaya karar verdi. Sivil Savunma ve Itfaiyecilik Bölümü okumaya baslayan ve derslerinde basarili olan Yagmur, Uzunköprü Belediyesi Itfaiye Müdürlügü’nde staj egitimi görmeye basladi.

Depremin ardindan bölgede yasananlari unutamadigini anlatan Yagmur, tüm personelin cansiperane mücadele ettigini, enkaz altinda kalan vatandaslari kurtarmak için itfaiye ekiplerinin mücadelesini görünce o an itfaiyeci olmaya karar verdigini söyledi.



Ilk firsatta sinavlara girip Sivil Savunma ve Itfaiyecilik Bölümü okumaya basladigini belirten Yagmur, "Bir saniyenin bile insan hayati için ne kadar önemli oldugunu gördüm. Hayatim boyunca bu ugurda çalisip mücadele etmek istiyorum. Itfaiyeciler o gün akrabalarimi, arkadaslarimi enkazdan kurtardi ben de baskalarini kurtaracagim" ifadelerine yer verdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile