Depremzedeler, 17 Ağustos'u unutamıyor (Özel)

Asrın depremi olarak kabul edilen 17 Ağustos Marmara Depremi'nde o geceyi yaşayanlar, depremi bir türlü unutamıyor. Halen gece yatarken ve yüksek bina

Asrın depremi olarak kabul edilen 17 Ağustos Marmara Depremi'nde o geceyi yaşayanlar, depremi bir türlü unutamıyor. Halen gece yatarken ve yüksek binalardan korkanlar var. Depremzedeler, "Depremi unutmak mümkün değil." diyor.

Meydana gelen Marmara depreminde binlerce kişi hayatını kaybetti, bir o kadar kişi de yaralandı. Depremin üzerinden geçen 11 yıla rağmen 45 saniye süren o felaketi depremzedeler bir türlü unutamıyor. Depremin merkez üssü olan Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde yaşayan ve 10 civarında akrabasını depremde kaybeden Naim Yılmaz, o günü unutmalarının mümkün olmadığını söyledi. Birçok evin denize çökmesi nedeniyle o günden bu yana denize küstüklerini belirten Yılmaz, deprem hasarlarını inşaat firmalarına bağladı.

Hüseyin Melen de depremi evine çıktığı anda yaşamış. Sarsıntı ile birlikte kendini dışarı attığını belirten Melen, o geceyi hayatı boyunca unutmayacağını söyledi.

Serdar Gürdal da depremden sonra halen yüksek binalara çıkamadığını anlattı. Korkunç geceyi anlatan Gürdal, yeni binalarda deprem yönetmeliğine dikkat edildiğini ifade etti.

Celal Uzun her gece yatağa girerken deprem korkusunu yaşadığını ifade etti. Birçok akrabasını depremde kaybeden Uzun, felaketi unutmanın mümkün olmadığını aktardı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile