Depremzedeler Kendilerine Destek Için Yola Çikanlari Unutmadi

Depremzedeler Kendilerine Destek Için Yola Çikanlari Unutmadi

Asrin felaketinin ardindan kenetlenen Türkiye’nin her yerinden depremzedeler için yardim yagarken bölgede bulunan depremzedeler de, kendilerine yardim etmeye gelenler için çabaliyor. Adiyaman’a 30 kilometre mesafedeki 4 bin nüfuslu Sambayat Beldesinde faaliyet gösteren Sambayat Yardimlasma Dernegi ana yolun kenarina kurdugu sofra ile yolculara yemek ikram ediyor. Dernek görevlileri ellerinde ücretsiz sicak yemek pankartiyla yoldan geçen araçlari yemek yemeye davet ediyor.

10 ili etkileyen ve yaklasik 36 bin kisinin ölümüne sebep olan iki büyük depremin ardindan bölgede arama kurtarma çalismalarinin sonuna yaklasildi. 228. saatte umutlar Hatay’da bir anne ve iki çocugu sag olarak kurtarilirken Türkiye de bölgeye yardim için kenetlendi.“Türkiye Tek Yürek” ortak yayininda, milyarlarca lira nakdi yardim toplanirken Türkiye’nin dört bir yanindan insanlar da araçlariyla getirdikleri yardim malzemelerini bölgede dagitiyor. Bölgeye hem Türkiye hem de dünyanini dört bir yanindan gelen yardimlara bölgede yasayan depremzedeler de kayitsiz kalmiyor. Depremden an çok etkilenen iller arasinda bulunan Adiyaman’a gelen kurtarma ekipleri ve hayirseverler, sehre 30 kilometre kala yolun ortasinda elinde ’Ücretsiz sicak yemek’ yazili pankartla karsilaniyor. Adeta araçlarin önünü keserek insanlari yemege davet eden Dernek üyeleri yemek kazanlarinin arkasina kurduklari masalarda yolculara yemek ikram ediyorlar.

Sambayat Yardimlasma Dernege Baskani Mehmet Mentes, deprem sebebiyle zor zamanlar yasadiklari bugünlerde kendilerine destege gelenlere karsi duyarsiz kalmak istemediklerini belirterek" Türkiye’nin her yerinden malzeme getiren insanlarimiz var. Böyle bir zamanda bizi yalniz birakmadilar biz de dernek olarak onlara yemek ikram ediyoruz. Ayrica deprem sebebiyle bazi firsatçilarin yemek ücretlerine zam yaptigini duyduk onlara da firsat vermemek için kapiliz herkese açik. Adiyaman’a giden 4-5 bin kisiye ücretsiz olarak yemek veriyoruz, ismini bile bilmedigimiz bir bagisçimizan malzeme destegi aliyoruz" dedi.

Dernek gönüllülerin bir kismi yemek dagitimi yaparken kazanlarin arka bölümünde ise diger gönüllüler patates ve sogan soyarak bir sonraki gün içi hazirlik yapiyorlar.

Yoldan geçerken davet edilip inen ve yemek yiyen yolculardan Metin Yildiz ise "Insanlarimiz yardimsever, daha önce burada 8 yil görev yaptim zaten sicak kanli insanlar, bu kötü günde bu birlik beraberligi gösterebiliyorsak kimsenin bize gücü yetmez" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile