Depremzedeler KYK Yurtlarina Yerlesmeye Basladi

Depremzedeler KYK Yurtlarina Yerlesmeye Basladi

Kahramanmaras’ta art arda meydana gelen iki ayri deprem sonrasinda evlerini kaybeden bölge sakinleri Balikesir’de konuklamaya basladi. Balikesir Gençlik ve Spor Il Müdürlügü’nün Balikesir Üniversitesi Çagis Kampusunda bulunan Hasan Basri Çantay Erkek Ögrenci yurduna ilk etapta 286 kisi yerlestirildi.

Balikesir Gençlik ve Spor Il Müdürü Adem Özalp deprem bölgesinden Balikesir’e gelerek KYK yurtlarinda konaklamaya baslayan depremzedelere her türlü imkanin saglandigini kaydetti.

Özalp, depremden olumsuz etkilenen çocuk ve yetiskinlere yönelik psikolojik destek merkezi olusturduklarini kaydederek, burada konuklayan vatandaslarin her türlü ihtiyaçlarinin saglandigi bilgisini verdi.

Gençlik ve Spor Il Müdürü Adem Özalp: “Yurtlarimizda 286 vatandasimiz bariniyor”

Depremzede vatandaslari çiçeklerle karsilayan Balikesir Gençlik ve Spor Il Müdürü Adem Özalp, Çagis Kampusundaki Hasan Basri Çantay Yurduna ilk etapta 286 kisinin yerlestirildigini söyledi.

Özalp, “Öncelikle ülkemizin basi sag olsun. Yasadigimiz bu zor durumda herkese Allah sabirlar versin. Biz Cumhurbaskanimiz ve Gençlik ve Spor Bakanimizin talimatiyla yurtlarimizi Balikesir’de depremzedelere açtik. Depremzedelerimizi misafir etmeye basladik. Bu çerçevede Valiligimiz koordinesinde, Büyüksehir Belediyemizin ve kurumlarimizin katkilariyla burada planlamalarimizi yaparak depremzedelerimize yurtlarimizi en iyi sekilde hazirladik. Bu çerçevede de merkezde Hasan Basri Çantay Yurdumuz ve Bandirma’da Yarbay Vecihi Bey Yurdumuzu pilot yurt olarak belirledik. Depremzedeler buralarda konaklama imkani buluyor. Depremzedelerimizi imkanlarimizla devletimizin gücünü hissettirmeye çalisiyoruz. Devletimiz güçlü, insallah bunun birbirimizle kenetlenerek üstesinden gelecegiz. Ben Balikesir’e gelen depremzedelerimizin hepsine hos geldin diyorum. Buz burada Balikesir Gençlik ve Spor Il Müdürlügü olarak elimizden gelen her seyi tüm kurumlarimizla birlikte yerine getirecegiz. Su an bizim yurtlarimizda 286 kisi konakliyor. Özellikle Balikesir’de oteller ve devlet kurumlarinin misafirhanelerine depremzedeler yerlestirildi. Bunun akabinde bize bagli yurtlarimizda iki gündür hareketlilik basladi” diye konustu.

Depremzedeler memnun

Depremde oturduklari 4 katli binanin ikisinin yikilmasi sonucu Hatay’dan ailesiyle birlikte Balikesir’e gelen Suphi Kuban “Balikesir bizi çok güzel agirladi. Devletimizden Allah razi olsun. Bizim yaralarimizi sardilar, bizi çok güzel karsiladilar. Depremde teyzemin çocuklari, halamin çocuklarini rahmetli oldular. Cumhurbaskanimizdan Allah razi olsun. Müdürümüz, valimiz, belediye baskanimiz bizi Balikesir’de çok güzel karsiladilar. Bir daha Türkiye’ye rabbim böyle bir aci yasatmasin. Burada mutluyuz. Anne babamiz bu kadar bize bakmadi. O kadar titizlikle bize bakiyorlar ki hakkini inkar edemeyiz. Ne dünyada ne ahirette. Biz az önce geldik elbiselerimizi, saglimizi her seyimizi A’dan Z’ye kadar karsiliyorlar. Allah razi olsun” diye konustu.

Hatay’in Antakya ilçesinden Balikesir’e gelen Mehmet Abdülkadir Saçli, “Buraya geldik hemen giydirdiler bizi, tirasimizi bile yaptirdilar. Herkese geçmis olsun diliyorum” dedi.

Depremde çok korktugunu söyleyen fakat daha sonra devletin kendilerini Balikesir’e getirdigini söyleyen Suphi Can Kuban ise: “Oyun alanlari çok iyi. Bize elbise veridiler. Tirasimizi yaptirdilar. Oyun alanlarindaki herkes iyi insan. Herkes bize yardim ediyor. Yani çok tesekkür ediyoruz” dedi.

Psikolog Burcu Kanal: “Hem yetiskinlere hem çocuklara terapi yapiyoruz”

Yurtlarin sosyal tesislerinde çocuklara yönelik çalismalar yapan psikolog Burcu Kanal’da depremzedelerle ile bireysel ve grup terapisi yaptiklarini söyledi.

Kanal sözlerini su sekilde sürdürdü: “Burada çocuklarimiz için ayri bir bölümümüz var. Yetiskin bireyler ile bireysel ve grup terapisi yapiyoruz. Birinci travma yasadilar. Bunun gibi ikinci travmada önemli. Lütfen çocuklarimizin yaninda izledigimiz televizyon programlarina konustuklarimiza, sosyal medya izolasyonuna çok dikkat edelim. Çünkü ikinci travmada kalici hasarlar birakabiliyor” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile