Depremzedeler Yasadiklarini Anlatti Açiklamasi 'Bina Bir Anda Alt Üst Oldu'

Depremzedeler Yasadiklarini Anlatti Açiklamasi 'Bina Bir Anda Alt Üst Oldu'

Kahramanmaras merkezli 11 ilde meydana gelen depremde yaralanan depremzedeler, Burdur Devlet Hastanesinde tedavi altina alindi. Depremde bacagi kirilan Abdullah Nuri Tepeleyici’nin, "Ufak bir sallanti oldugunu hissettim, bina bir anda alt üst oldu. Sürünerek avluya kadar ilerleyebildim. 5-10 dakika sonra çocuklar geldi, iki üç arkadasla beraber beni çikarttilar" sözleri, yasananlari bir kez daha gözler önüne serdi.

Kahramanmaras merkezli 6 Subat tarihinde meydana gelen ve 11 ili etkileyen 7,7 büyüklügündeki depremin ardindan depremzedelerin yaralari sarilmaya devam ediyor. Deprem aninda yaralanan ve kendi imkanlariyla Burdur’a gelen depremzedelerin tedavileri, Burdur Devlet Hastanesinde devam ediyor. Burdur Devlet Hastanesi Ortopedi servisinde tedavileri devam eden depremzedeler, deprem aninda yasadiklari travmalari atlatmaya çalisiyor.

"Çok kötü bir andi"

Malatya’dan kendi imkanlariyla Burdur’a gelen ve depremde kolu kirildigi için devlet hastanesinde tedavi altina alinan Ebubekir Erdemir, deprem aninda yasadiklarini, "Birinci sarsintida evden çikmadim. Ikinci sarsintida disariya çiktim. Kaldirimda kosarken düsüp elimi kirdim. Yerler buzlanmis, o yüzden düstüm ve elimi kirdim. Çok kötü bir andi. Allah kimseye göstermesin. Çok sükür biz depremde kimseyi kaybetmedik ama arkadasimin annesi, babasi ve kardesini kaybetti. Biz depremden sonra bahçeye çadir kurduk ve orada kaldik. Kar yagiyordu, karin altinda donduk. Burdur’a pazartesi geldik. Arkadasim araba tuttu sag olsun, getirdi bizi. 21 kisi geldik buraya" sözleriyle anlatti.

"Bina bir anda alt üst oldu"

Bir diger depremzede Hatayli Abdullah Nuri Tepeleyici ise enkaz altinda kalip bacagi kirildigi için tedavi altina alindi. Torunu tarafindan enkaz altindan çikarilan Tepeleyici, "Saat 12’ye kadar oturdum, sonra uyudum. Ufak bir sallanti oldugunu hissettim. Bina bir anda alt üst oldu. Ben kendim sürünerek avluya kadar ilerleyebildim. 5-10 dakika sonra çocuklar geldi, iki üç arkadasla beraber beni çikarttilar. Komsuya gittik. Daha sonra jandarma geldi. Bizi Altinözü Devlet Hastanesine yatirdilar. Orada bacagimi sarip alçiya aldilar. Oradan da futbol sahasina götürdüler. Futbol sahasindan helikopter ile Adana’ya sevk ettiler. 2 gece Adana’da hastanede kaldik. Orada acil hastalara yer açabilmek için bizi Burdur’a gönderdiler. 2 katli evimiz vardi Hatay’da. Bir kedim vardi, o da öldü mü kaldi mi bilmiyorum. Hastaneye geldigimizde yanima bir kedi geldi, ayagimin üzerinde uyudu, bacagimi yaladi. Onun yakinligi biraz da olsa bana iyi geldi. Deprem aninda ayagimin üzerine ne düstü bilemiyorum. Bir baktim burasi kanlar içinde kalmisti" diyerek yasadiklarini anlatti.

"Uykumuzdan çigliklar ile uyandik"

Enkaz altindan dedesini kurtaran Muhammet Bilal Tepeleyici ise, o anlari söyle anlatti:

"Uykumuzdan çigliklar ile uyandik, köyün önüne gittik. Oradan da dedeme bakmaya gittim. Amcamlar da enkazin altindaydi. Onlari da çikarttik. Sonra dedemi de çikarttik. Saglam kalan bir tane ev vardi, oraya yerlestirdik. Diger yaralilari da oraya getirdik. Sabah da jandarma geldi, hepsini hastaneye götürdüler. Hastanedeki tedavisinin ardindan dedemi helikopter ile Adana’ya götürdüler. Oraya sonradan hasta gelecegi için dedemi Burdur’a getirdik. Allah herkesin yardimcisi olsun."

"Çocuklarim 32 saat sonra enkaz altindan çikarildi"

Hatay’da depreme yakalanan ve bacagi kirilan Ahmet Semerci de deprem ile ilgili, "Deprem aninda esim beni uyandirdi, ’Kalk deprem oluyor’ dedi.

O anda çocuklari da uyandirdik. Çocuklar ayaga kalkinca ben de ’Kapilari açayim, çikalim beraber’ dedim. Çocuklar arkamdan geliyorlardi. Ilk iki kapiyi açtim. Üçüncü kapi olan dis kapiyi açtigim zaman bir sey beni disariya savurdu. En son hatirladigim kadariyla dört katliydi bizim binamiz, üstümüze çöktü. Yalniz beni firlattigi için ben disarda kaldim, çocuklarim enkaz altinda kaldi. 32 saat sonra çocuklarimi çikardilar. Ayagimin yaralandiginin 4 saat sonra farkina vardim. Bir abla bana ’Kardes ayagin kaniyor’ dedi, öyle anladim. Bu sirada agabeyimi aradim, durumu anlattim. Agabeyim geldi, aldi beni yukari mahalleye götürdü. Orada ’Çocuklar nerede?’ dedi.

Ben de ’Çocuklar çikti mi çikmadi mi bilmiyorum’ dedim. Agabeyim de ’Sen otur, biz gidip bakalim’ dedi.

O sirada baldizimi aradim. Durumu anlattim, o da ’Eniste, çocuklar enkaz altinda, sesleri geliyor’ dedi.

Bu sirada agabeylerimin çabalariyla 32 saat sonra enkaz altindakilere ulastilar. Çok sükür ufak çiziklerle çikardilar. Esim ve 2 kizim ile buraya geldik. Ben ve ufak kizim hastanedeyiz. Esim ve diger kizim da yurttalar. Ameliyat oldum, kirik ve kesikler var ayagimda. Herkese geçmis olsun. Kayiplar için bassagligi diliyorum. Çok kötü bir an yasadik. Ölenlere Allah’tan rahmet diliyorum" sözlerine yer verdi.

Hastanede tedavi olan hastalar, tedavilerinin tamamlanmalarinin ardindan Burdur’da kendileri için hazirlanan yurtlara ve evlere gönderilecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile