Depremzedelerin Evlerinden Hirsizlik Yapan 34 Sahis Tutuklandi

Depremzedelerin Evlerinden Hirsizlik Yapan 34 Sahis Tutuklandi

Yikici depremin yasandigi Adiyaman’da, depremzedelerin evlerine girerek hirsizlik yapan 159 sahistan 34’ü çikarildiklari mahkemece tutuklandi.

Kahramanmaras’ta 6 Subat’ta meydana gelen depremde Adiyaman’da da binlerce bina yikilmis ve binlerce vatandas ise enkaz altinda kalarak hayatini kaybetmisti. Az hasarli, agir hasarli veya acil yikilacak olan evlerini depremden dolayi terk etmek zorunda kalarak çadir kentlerde, konteyner kentlerde kalan ya da Adiyaman’dan ayrilan depremzedelerin evlerini hirsizlar gözlerine kestirdi.

Depremzedelerin evlerine girerek gözlerine kestirdikleri her seyi çalmaya çalisan sahislari yakalamak için Adiyaman Il Emniyet Müdürlügüne bagli polis ekiplerince çalismalar yapildi. Çalismalar çerçevesinde 35 ikamet, 24 is yeri, 27 açiktan hirsizlik, 5 motosiklet ve 12 diger hirsizlik olaylari olmak üzere 103 hirsizlik olayina karistigi belirtilen 159 süpheli yakalandi. Polis merkezlerinde ifadeleri alinan sahislar, daha sonra Adiyaman Adliyesine sevk edildi. 63 günlük sürede yakalanan 159 sahistan 34’ü çikarildiklari mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Sahislarin ev ve is yerlerinden çaldiklari malzemeler ise yeniden sahiplerine teslim edildi.

Konuyla ilgili sorusturma sürüyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile