Derbent'te 'Rahmet Akşamları' Etkinliği

Derbent ilçesinde Ramazan ayı dolayısıyla düzenlenen "Rahmet akşamları" etkinliği yoğun ilgi gördü.

Konya Büyükşehir Belediyesi ve Derbent Belediyesi tarafından ilçe meydanında düzenlenen etkinliğe Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan Belediye Başkanı Acar, Ramazan ayına renk veren ve coşku katan organizasyon nedeniyle Konya Büyükşehir Belediyesi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ile program ekibine teşekkür etti.
Acar, yayla iklimine sahip Derbent ilçesinde çok rahat bir Ramazan geçirdiklerini ve oruç ibadetini eda ettiklerini de belirterek, ilçe halkının ve tüm İslam aleminin ramazan ayını kutladı.
Programa internetten canlı bağlantı ile bağlanan Konya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Başkanı Mücahit Küçüktığılı ise Derbent'in hayata geçirilecek projelerle daha farklı noktalara geleceğine inandıklarını belirterek, "Bu anlamda Büyükşehir Belediyemiz ve Derbent Belediyemizin bu ortaklaşa yürüttüğü program da bunun en başta delili.Derbent Konya'dan nasıl gözüküyor, açıkcası Türkiye'nin Davus'u olmaya aday bir Derbent gözüküyor buradan" diye konuştu.

Rahmet akşamları programında orta oyunu, Hacivat ve Karagöz, sihirbaz ve ateş gösterileri alanı dolduran katılımcılar tarafından ilgiyle izlendi. Program sema gösterileri ve sanatçı Fatih Koçyiğit ile saz ekibinin sahne almasının ardından son buldu. Belediye Başkanı Acar, program sonunda gösterileri sunan isimlere teşekkür belgesi takdim etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile