Dere Sularına Kapılan Göktekin, Eğitilmiş Köpeklerle Aranıyor

Siirt Valisi Musa Çolak, hafta başında odun toplarken Bitlis Deresi sularına kapılan Nuhbet Göktekin’in, arama çalışmalarını yerinde inceledi.

Siirt Valisi Musa Çolak, hafta başında odun toplarken Bitlis Deresi sularına kapılan Nuhbet Göktekin’in, arama çalışmalarını yerinde inceledi.

Nuhbet Göktekin’i bulmak için bütün imkanları seferber ettiklerini belirten Vali Çolak, arama-tarama çalışmalarına Siirt Acil Durum ve Afet Yönetim Müdürlüğü ekiplerinin yanı sıra, Van, Gaziantep ve Bingöl’den uzman ekipler getirdiğini ifade etti. Akut ekiplerinin de bu çalışmalarda yer aldığını kaydeden Vali Çolak, daha hızlı sonuç alabilmek için özel eğitilmiş köpekleri çalışmalarda kullanmaya başladıklarını ifade etti.

Arama-tarama çalışmaları hakkında Baykan Kaymakamı Murat Süzen ve sivil savunma ekiplerinden bilgi alan Vali Çolak, "Hafta başında Bitlis Deresi kenarında odun toplarken suya kapılan Nuhbet Göktekin adlı vatandaşımızı bulmak için arama çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz. Derenin her iki tarafından iki kol şeklinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu çalışmalarımızda ekiplerimizin yanı sıra Van, Gaziantep ve Bingöl’deki uzman ekiplerde destek veriyor. Bu çalışmalarımızda Van’dan getirdiğimiz ve özel olarak eğitilmiş köpeklerde yer alıyor. Nuhbet Göktekin adlı vatandaşımıza ulaşıncaya kadar bu çalışmalarımız aralıksız devam edecek. Bu arada çalışmalarımızda uzman desteği sağlayan Van, Gaziantep ve Bingöl Valilerine de teşekkür ediyorum." dedi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile