Dereceye Giren 534 Ögrenciye Bisiklet Ve Saat Hediyesi

Dereceye Giren 534 Ögrenciye Bisiklet Ve Saat Hediyesi

Sahinbey Belediyesi tarafindan düzenlenen 2021-2022 Egitim Ögretim yili 1.Dönem Kitap Okuma Yarismasinda dereceye giren 534 ögrenciye bisiklet, kol saati ve kitap seti hediyeleri verildi.

Sahinbey Kongre ve Sanat Merkezinde düzenlenen törende dereceye giren ögrencilere bisiklet, kol saati hediye ve kitap seti hediye edildi. Düzenlenen törene Sahinbey Belediye Baskani Mehmet Tahmazoglu, Sahinbey Ilçe Milli Egitim Müdürü Erdal Kilinç, vatandaslar ve ögrenciler katildi.

Sahinbey Belediye Baskani Mehmet Tahmazoglu egitim seviyesinin daha da üst seviyeye çikmasi için kitap okumayi tesvik ettiklerini belirterek, “Dinimizin ilk emri oku. Okumak ve ögrenmek dinimizin emri. Sahinbey Belediyesi olarak bizde bunu yapmaya çalisiyoruz. Suana kadar 12 milyon 125 bin 389 adet kitap dagitimi gerçeklestirdik. LGS’de Sahinbey Ilçemiz en gerideyken, suanda birinci siradayiz. Çalisip basarili olmak zorundayiz. Gençlerimiz için 209 tane gençlik merkezi yapip, ana siniflari ve okuma yazma kurslari açtik. TEKNOFEST’e katilan tüm takimlara sponsor olduk. Bunlarin yani sira 9 Millet, 9 Z kütüphanesi açtik. Ögretmen ve ögrencilerimizi Bilim Teknik Dergisine abone yaptik ki abonelik ücretleri belediyemiz tarafindan karsilaniyor. Yamaçtepe Ormani içerisine Bilim Kampi yaptik. Ögrencilerimiz orada kampa girip egitim aliyorlar. Ögrencilerimizi Çanakkale’de ecdadiyla bulusturuyoruz. Yil sonunda 145 bin ögrencimizi ve vatandasi Çanakkale’de ecdadimizla bulusturmus olacagiz. Daha önceki kitap okuma yarismalarinda 524 ögrencimizi Umre’ye, Bosna Hersek’e ve Ayasofya’ya götürdük. Ögrencilerimize her yil karne hediyesi olarak spor ayakkabisi hediye ediyoruz. Bu yilda 17 Hazirandan itibaren ögrencilerimize karne hediyesi olarak spor ayakkabisi dagitmaya devam edecegiz. Gençlerimizi seviyoruz. Gençlerimizin daha çok okuyup ögrenmesini tesvik ediyoruz. Egitime önem veriyoruz. Desteklerimizi arttirarak sürdürecegiz” dedi.

’’280 bin aktif ögrenci var’’

En büyük destegi Sahinbey Belediyesi’nden aldiklarini ifade eden Sahinbey Ilçe Milli Egitim Müdürü Erdal Kilinç, Sahinbey ilçesinin bir çok ilden daha fazla ögrenciye sahip oldugunu hatirlatti. Ilçede 280 bin aktif ögrenci bulundugunu belirten Kilinç, ’’Sahinbey Ilçe Milli Egitim Müdürlügü olarak kendimizi çok sansli görüyoruz. Türkiye’de 922 tane ilçe var. Bu ilçelerin içerisinde egitime en büyük destegi veren. Her açidan yanimizda olan çocuklarimizin gençlerimizin gelecegin Türkiye’sini insa etme noktasinda ne ihtiyaçlari varsa, hangi taleple yanina gitsek bize destek veren bir Baskana sahibiz. Sahinbey Belediye Baskanimiz Mehmet Tahmazoglu’na Sahinbey Ilçe Milli egitim Müdürlügü ailesi olarak her zaman sükranlarimi sunuyorum. Sahinbey Ilçe Milli Egitim Müdürlügü 280.000 aktif ögrencisi ve Türkiye’de en fazla ögrenciye sahip olan ve birçok sehir den büyük olan bir ilçe. Bu ilçeyi egitim anlaminda yönetirken en büyük destekçimiz Sahinbey Belediye Baskanimiz Sayin Mehmet Tahmazoglu. Milyonlarca kitabi çocuklarimizla bulusturan ve bu kitaplarin okunduktan sonra hediyeler veren ve egitime her zaman desteklerini veren Sahinbey Belediye Baskanimiza bir kez daha tesekkür ediyorum” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile