Deri Alti Implanti Ile 3 Yil Boyunca Konforlu Cinsel Korunma

Deri Alti Implanti Ile 3 Yil Boyunca Konforlu Cinsel Korunma

Kadin Hastaliklari ve Dogum Uzmani Opr. Dr. Birsen Bilge, spiral, dogum kontrol hapi ve kondomdan daha konforlu olan deri alti implantinin gebelik düsünmeyen kadinlari 3 yil boyunca korudugunu söyledi.

Çocuk düsünmeyen kadinlar birçok korunma yöntemini kullaniyor. Uzmanlar son zamanlarda siklikla kullanilan ve konfor açisindan diger korunma yöntemlerinden oldukça rahat ve güvenilir olan deri alti impantinin önemine dikkat çekiyor. Medicana Saglik Grubu doktorlarindan Kadin Hastaliklari ve Dogum Uzmani Opr. Dr. Birsen Bilge, deri altina yerlestirilen kürdan büyüklügündeki bir imlant ile kadinlarin 3 yil boyunca dogum kontrolünde kalabilecegini belirterek, deri alti implanti hakkinda önemli bilgiler verdi.

“Deri alti implantinin koruyuculugu 3 yil sürüyor”

Implanti derisinin altina yerlestiren kadinlarin 3 yil boyunca ek bir korunma yöntemine ihtiyaç duymadigini ifade eden Medicana Intarnational Samsun Hastanesi doktorlarindan Opr. Dr. Birsen Bilge, “Deri alti implanti tek kullanimlik olarak kullanilan cilt altina yerlestirilen dogum kontrol yöntemidir. 3 yil kadar koruyuculugu vardir. Yani ayni spiral gibi dogum kontrol edici ürünler gibidir. Deri alti implanti da cilt altina takilan bir korunma yöntemidir. Yani gebe kalmayi engelleyen bir üründür. Aslinda diger yöntemlerle etkinligi ayni denilebilir ama konfor açisindan diger ürünlerden oldukça konforludur. Spiralin bazen hastalari rahatsiz edip, enfeksiyon riskini arttirdigi oluyor. Dogum kontrol ilaçlari da unutulabiliyor. Ama deri alti implanti kola bir kere takiliyor ve ondan sonra 3 yil hiç çikarmadan koruyuculugu devam ediyor. Diger korunma yöntemlerine göre konfor olarak en kullanislisi hiç süphe yok ki deri alti implanti” dedi.



“Implanti emziren anneler bile kullanabiliyor”

Çok basit ve etkili bir yöntem olan deri alti implantinin emziren annelerin bile kullanabildigine dikkat çeken Dr. Birsen Bilge, “Ürünü, ilaca karsi alerjisi olanlar kullanmamali. Onun disinda herkesin kullanabilecegi emziren annelerin dahi kullanabilecegi bir korunma yöntemidir. Deri alti implantinin uygulanmasi çok kolay bir yöntem. Zimba gibi bir takma aparati var. Ürünü yerlestirecegimiz noktaya lokal anestezi yapiyoruz. Ince, kürdana benzeyen implanti deri altina yerlestiriyoruz. Çikartma islemini de yine takma yerinden çok basit bir sekilde yapabiliyoruz. Yani takimi da çikartimi da aslinda çok basit olan bir yöntem. O zaman riskten de söz edemeyiz. Implantin koruma süresi 3 yil. 3 yildan sonra çikartilmasi gerekiyor. Deri alti implantini kullanan bir kadin, 3 yil içerisinde dogum kontrol hapi, spiral ya da kondom kullanmasina gerek kalmiyor” diye konustu.



“Spiralde gebe kalma riski var”

En çok kullanilan dogum kontrol yöntemlerinden biri olan spiralde gebe kalma riskinin oldugunu ve cinsel birliktelik aninda 2 tarafi da rahatsiz edebildigini dile getiren Kadin Hastaliklari ve Dogum Uzmani Opr. Dr. Birsen Bilge, “Spiralin 10 yila kadar etkinligi de olabiliyor ama deri alti implanti kadar konforlu degil. Spiralin ucunda ip bulunuyor. Bu ip cinsel birliktelik sirasinda 2 tarafi da rahatsiz edebiliyor. Ayrica spiralde enfeksiyon riski de olabiliyor. Deri alti implantini sadece kanser olan hastalara ve asiri kilolu hastalara uygulamiyoruz. Ayrica deri alti implantinin kayma riski de yok. Spiralde kayma riski oldugundan gebe kalma ihtimali de olabiliyor. Spirali olan kadin, spiral azicik kaydiginda gebelik olusabiliyor. Ya da ne bileyim enfeksiyon riskini artiriyor ya da cinsel birliktelikte es bu durumdan rahatsiz olabiliyor ama deri alti imlantinda bu olumsuzluklardan söz edemiyoruz” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile