Deri İhracatçıları Uzakdoğu Pazarına Odaklanacak

Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Erkan Zandar, Güney Kore'nin deri sektörü açısından çok cazip pazar olma potansiyeli barındırdığını, bu ülkeye yönelik iki sektörel ticaret heyeti planladıklarını kaydetti.

Zandar, yaptığı açıklamada Güney Kore'ye düzenledikleri inceleme gezisinde bu ülkenin yüksek satın alma gücü ile Türk deri sektörü için büyük fırsatlar barındırdığını gözlemlediklerini belirtti.

Güney Kore ile Türkiye arasında serbest ticaret anlaşması olduğunu hatırlatan Zandar, bu ülkeye ayakkabı ve saraciye sektörleri ile deri konfeksiyon ve kürk sektörleri için toplam iki sektörel ticaret heyeti gerçekleştireceklerini kaydetti.

Türkiye'den her gün Güney Kore’ye iki uçak kalktığına dikkat çeken Zandar, Güney Kore'nin Türkiye’deki online alışveriş portalı N11'i satın aldığını, bu kanal aracılığıyla e-ihracatı arttırabileceklerini bildirdi.

Öte yandan Ege İhracatçı Birlikleri'nde Dokuz Eylül Üniversitesi ve İzmir Ekonomi Üniversitesi Moda Tasarım Bölümleri ile işbirliğiyle "DESIGNDAYIZMIR’19" etkinliği düzenleneceği, etkinliğin genç tasarımcılarla, deri, tekstil ve konfeksiyon sektörlerindeki işverenleri bir araya getireceği ifade edildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile