Deri Modasında Türk-Japon İş Birliği

Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Galiko: 'Japonya’da 90 yıllık geçmişe sahip olan ve moda eğitiminin öncüsü olan Bunka Üniversitesi ile moda sektöründeki işbirliğimizi önümüzdeki yıllarda artırarak sürdürmek istiyoruz'.

Türkiye’de deri sektörüne genç ve yenilikçi tasarımcılar kazandırmak için 7 yıldır 'Deri’n Fikirler Deri Üretim ve Tasarım Yarışması'nı düzenleyen Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği ile Japonya’da moda eğitimi veren 90 yıllık geçmişe sahip Bunka Üniversitesi arasındaki işbirliği güçleniyor.

Ege İhracatçı Birliklerinden yapılan açıklamaya göre, dünyada ilgiyle takip edilen önemli tasarımcıları yetiştiren Bunka Üniversitesinin düzenlediği Bunka Üniversitesi Moda Haftası'nda, Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliğinin organizasyonu, Deri Tanıtım Grubu’nun sponsorluğunda Türk derilerinden tasarlanan kıyafetler sergilendi. Sergilenen tasarımlar Moda Haftası kapsamında verilen 10 ödülün 9’unu kazandı.

Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Jak Galiko, Bunka Üniversitesi ile işbirliklerinin 3 yıldır sürdüğünü, dünya genelinde kalite skalasında en üst seviyede yer alan Türk derilerinin Bunka Üniversitesinin moda haftasında ilk kez 2014-2015 sezonunda sergilendiğini anımsattı.

Türk deri tasarımlarına verilen ödüllere değinen Galiko, 'İlk 10’daki diğer deri kullanılan ürünlerde de tüm tasarımlarda Türk derisine yer verildi. Bu ürünler Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliğinin 6. Deri’n Fikirler Deri Üretim ve Tasarım Yarışması’nın finalinde de sergilenerek beğeni topladı. Japonya’da 90 yıllık geçmişe sahip olan ve moda eğitiminin öncüsü olan Bunka Üniversitesi ile moda sektöründeki işbirliğimizi önümüzdeki yıllarda arttırarak sürdürmek istiyoruz.' ifadelerini kullandı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile