Derince'de Aspir Tohumlari Yeserdi

Derince'de Aspir Tohumlari Yeserdi

Derince’de tarimsal kalkinma hamlesi çerçevesinde baslatilan aspir yetistiriciligi projesinde nisan ayinda toprakla bulusan tohumlar, yeserip çiçek açti.

Derince Belediye Baskani Zeki Aygün’ün seçim vaatleri arasinda yer alan ve özel önem verdigi tarimsal kalkinma projesi, Ishakçilar ve çevre köylerde yeni bir süreci baslatti. Ishakçilar merkezli Çavuslu, Geredeli, Karagöllü, Kasikçi, Tahtali, Terziler ve Toylar’i kapsayan proje çerçevesinde hayata geçen tesislesme çalismasi ile bölgeye Tasköprü Tarimsal Kalkinma Tesisleri insa edildi. Bölgeye ekonomik anlamda önemli bir deger katmasi beklenen Tasköprü Tarimsal Kalkinma Tesisleri içerisinde Süt Pastörizasyon Tesisi, Aspir Yagi Isleme ve Degerlendirme Tesisi ile Misir Kurutma Tesisi’ni barindiriyor.

Ekonomi ve istihdama önemli oranda katki sunmasi hedeflenen proje çerçevesinde yer alan çalismalardan biri de aspir bitkisi yetistiriciligi. Proje çerçevesinde Derince Belediyesi ekipleri, nisan ayi içerisinde Tahtali Mahallesi’nde bulunan yaklasik 25 dönümlük alana aspir tohumlarini ekti. Düzenli olarak bakimi ve kontrolleri yapilan tarlalarda ekilen aspir tohumlari ise geride kalan üç aylik süreçte yesererek, çiçek açti. Tarimsal Kalkinma Tesisleri’nin faaliyete geçmesiyle birlikte tarlalarda hasadi yapilan ürünlerden olusacak Tasköprü Aspir Yagi, Derince Belediyesi’nin tesislerinde üretilecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile