Derince'de 'Ücretsiz Mesleki Yeterlilik Belgesi'

Derince'de 'Ücretsiz Mesleki Yeterlilik Belgesi'

Derince Belediyesi, Sakarya Uygulamali Bilimler Üniversitesi ile yaptigi is birligi ile baslayacak ücretsiz mesleki yeterlilik belgesi egitimleri hakkinda Ishakçilar’da bilgilendirme toplantisi yapildi.

Derince Belediye Baskani Zeki Aygün, ücretsiz mesleki yeterlilik kurslari hakkinda Ishakçilar köyünde vatandaslara bilgi verdi. Derince Belediyesi ve Sakarya Uygulamali Bilimler Üniversitesi arasinda yeni bir is birligi protokolü imzalandi. Yapilan protokolle birlikte Sakarya Uygulamali Bilimler Üniversitesi Yasam Boyu Egitim Uygulama ve Arastirma Merkezi (SAYEM) ile Mesleki ve Teknik Egitim Uygulama ve Arastirma Merkezi’nin (MESTEM) yetkisi kapsaminda bulunan mesleklere yönelik Derince Belediyesi tarafindan vatandaslara sektörde belirlenen alanlarda öncelikle mesleki egitim verilecek. Ücretsiz olarak gerçeklestirilecek bu egitim sürecinin ardindan ise mesleki yeterlilik sinavinda basarili olanlar Mesleki Yeterlilik Belgesi sahibi olacak.

Derince Belediyesi bünyesindeki Derince Kariyer ve Istihdam Merkezi (DERKIM) çatisi altinda yürütülecek olan faaliyetlerle ilgili ilk etapta Ishakçilar’da bir bilgilendirme toplantisi yapildi. Orman üretim isçiligi faaliyetleriyle ilgili yasal zorunluluk getirilen mesleki yeterlilik belgelerinin ücretsiz olarak alinmasina iliskin yapilan bilgilendirme toplantisi Ishakçilar Kütür Merkezi’nde gerçeklesti. Derince Belediye Baskani Zeki Aygün’ün baskanliginda düzenlenen toplantiya Sakarya Uygulamali Bilimler Üniversitesi Yasam Boyu Egitim Merkezi Müdür Yardimcisi Dr. Ögr. Üyesi Yakup Köseoglu, Ögretim Görevlisi Mete Gülsunar, SAYEM Sinav Koordinatörü Erkan Arditaban, baskan yardimcilari, meclis üyeleri, muhtarlar ve bölge sakinleri yogun ilgi gösterdi. Toplantida Baskan Aygün köylerde yapilan projelere dair genel bilgiler verip, günümüzde artik zorunluluk haline gelen Mesleki Yeterlilik Belgesi’nin tesvik kapsaminda ücretsiz olarak verilecegini ifade etti.

DERKIM koordinesinde gerçeklesecek olan kurslara müracaat etmek isteyenler, belediyeye bireysel olarak müracaat edebilecek. Egitimler kapsaminda betoncu, duvarci, seramik karo kaplamacisi, alçi levha uygulayicisi, alçi siva uygulayicisi, pvc dograma montajcisi, iskele kurulum elemani, betonarme demircisi, insaat boyacisi, sivaci, isi yalitimcisi, insaat isçisi, otomotiv montajcisi, makine bakimci, çelik kaynakçi, otomotiv mekanikçisi, orman üretim isçisi, orman yetistirme ve bakim isçisi, otomotiv kontrol, test ve ayar isçisi, otomotiv sac ve gövde kaynakçisi, otomotiv sac sekillendirmecisi, otomotiv boyacisi, kaynak operatörü, köprülü vinç operatörü, plastik kaynakçisi, plastik enjeksiyon üretim elemani branslarinda dersler verilecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile