Derinkuyu İlçesinde ve Göreme Beldesinde Bayram Coşkuyla Kutlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Derinkuyu ilçesi ve Göreme beldesinde düzenlenen törenlerle kutlandı.

Derinkuyu ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları, 09.00'da Hükümet Konağında bulunan Atatürk Anıtına Derinkuyu Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı, Cumhuriyet Savcılığı ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarının çelenklerinin konulmasıyla başladı.

Kaymakam Mithat Can Kutluca, makamında tebrikleri kabul etmesiyle devam eden program kapsamında Atatürk Temel Eğitim Okulu öğrencisi Berkay Uslu temsili olarak Kaymakam koltuğuna oturdu.

Kaymakamlıktaki törenin ardından, Derinkuyu futbol sahasında düzenlenen törene, Kaymakam Kutluca, Garnizon Komutanı Mehmet Kartaloğlu, Belediye Başkanı Ahmet Balcı, Cumhuriyet Savcısı Süleyman Polat, Emniyet Amiri Ramazan Coşkun, İl Genel Meclis Üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlanan törende, Kaymakam Kutluca ile Garnizon Komutanı Kartaloğlu ve Başkan Balcı halkın ve öğrencilerin bayramını kutladılar.

Bayram kutlamaları resmi geçit töreni ile sona erdi.

-Göreme'de kutlamalar

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışı ve 23 Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Göreme'de de düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Göreme Turgut Özal Meydanı'nda düzenlenen etkinlikte, çocuklar hazırladıkları programları sergilediler. Kutlama komitesinin halkı selamlaması ile başlayan programlar, Göreme İlköğretim Okulu öğrencilerinin hazırladıkları etkinlikle devam etti.

Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, yaptığı konuşmada, bize emanet edilen bu ülkemizin gelecekte çocuklarımıza emanet edileceğini söyledi.

Başka hiçbir ülkede çocuklara armağan edilen başka bir bayram olmadığına vurgu yapan Cingil, ''Bizim çocuklarımız dünyanın en şanslı çocuklarıdır. Gönüllerince eğlenmeleri ve yaşamaları için verilen bu bayramda başka Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşlarına bir kez daha minnettarlığımızı ifade ediyoruz'' dedi.

Kutlamalar, bando takımı gösterinin geçidi ile son buldu .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile