Dernek Baskani Kedilere Sahip Çikiyor

Dernek Baskani Kedilere Sahip Çikiyor

Sinop Mübadele ve Balkan Haklari Kültür ve Dayanisma Dernegi Baskani Kenan Aral, mahallede yasayan 30’a yakin kediye sahip çikiyor. Her gün kedilere mama vermeyi görev edinen Aral, “Onlari bir gün beslemedigimde huzursuz oluyorum” dedi.

Sinop Mübadele ve Balkan Haklari Kültür ve Dayanisma Dernegi Baskani Kenan Aral, Sinop Belediyesi tarafindan dernege tahsis edilen binaya tasindiklarinda mahalledeki kedileri fark etti. Hayvan sever ruhuyla kedilere süt ve mama alarak onlara babalik yapmaya baslayan Aral, her geçen gün sayisi artan kedileri her sabah beslemeyi ihmal etmiyor. Dernek Baskani Aral, “Baktik ki kapi önünde her gün birer ikiser kedi oldu. Bizden bir seyler bekliyorlardi. Ben de onlara süt aldim, yavru kediler vardi 3-4 tane. Büyüdükçe ve besledikçe çogalmaya basladi.

Bu sefer kuru mama vermeye basladim. Yaklasik 25-30 tane sokak kedisi. Biz bunlara can dostu diyoruz. Her gün ikiser üçer sayilari artarak 25-30u buldu. Özellikle soguk havada her gün saat 9-10 civari geliyorum, kuru mamalarini veriyorum, yavrulara sütlerini veriyorum su kaplarini degistiriyorum. Asagiya giderken, cadde sonuna kadar pesimden geliyorlar, içeri girdigim zaman içerde gelip yanimda oturuyorlar, binanin içinde geziyorlar. Aksamlari da arka bahçeye koliler koyduk, orada yatiyorlar. Ben bunlari besledikçe mutlu oluyorum” ifadelerini kullandi.

“Bunlari bir gün besleyemedigimde huzursuz oluyorum” diyen Aral, “Bazen il disina gidiyorum, buradaki komsuya veya yakin arkadasima söylüyorum ‘kedilerime gidin mamalarini verin’ diye. Görmedigim zaman doyuramadigim zaman rahatsiz oluyorum, huzursuz oluyorum” seklinde kdniustu.

Kedilerin kimseye zararinin olmadigini belirten Aral, imkâni olan herkesin evde veya sokakta kedileri beslemesi sahiplenmesi gerektigini sözlerine ekledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile