Ders Zili Onlar İçin De Çaldı

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Birleşmiş Milletler Mülteci Yüksek Komiserliğinin koordinesinde geçici olarak Isparta'ya yerleştirilen mültecilerin çocukları, yeni eğitim öğretim yılının açılmasıyla okula gitmeye başladı.

Ülkelerindeki iç karışıklıklar, çatışmalar ve ayrımcılıklar nedeniyle göç ettikleri ülkelerinden Isparta'ya yerleşen bine yakın mülteci ailenin çocuğu yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla ders başı yaptı. Bulundukları mahallerinin yakınındaki okullara aileleri ile gelen öğrenciler, Ispartalı akranları ile ilk derse girdi.

Yedişehitler Mahallesi'ndeki Bağlar İlköğretim Okulu'nda bu yıl 3'üncü sınıfa başlayacak Somalili Ayşe Lusen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okulların başlaması ile yeniden arkadaşları ile bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Somali'de de okula gittiğini ancak buradaki okulun daha güzel olduğunu dile getiren Lusen, arkadaşları ile güzel bir yıl geçirmek istediğini kaydetti.

-Yeni eğitim öğretim yılının başlaması nedeniyle tören yapıldı

Yeni eğitim öğretim yılının açılışı dolayısıyla Isparta Valiliği önünde düzenlenen törende Vali Vahdettin Özkan ve İl Milli Eğitim Müdürü İlyas Can, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Alaybeyoğlu İlkokulu'nda devam eden törende konuşan Vali Özkan, yeni eğitim öğretim yılının öğrencilere ve öğretmenlere hayırlar getirmesini diledi.

Kalkınma planlarında ifadesi bulunan eğitime ilişkin hedeflerin gerçekleşmesinde en büyük mimarların öğretmenler olduğunu vurgulayan Özkan, "Öğretmenlerimizin, sosyal ve kültürel kalkınmamız, hem eğitilmiş bir insan gücü hem de öğrencilerimize sevginin, toplumsal dayanışmanın, tarihi değerlerimize sahip çıkma olgusu aşılama noktasında toplumun en önemli aktörleri olduğunu biliyoruz" dedi.

Tören, şiirlerin okunması ve halk oyunları gösterisinin ardından sona erdi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile