Dershane Hizmetlisinden Öğrenciye Darp İddiası

Eskişehir’de bir öğrencinin, eğitim gördüğü özel bir dershanede hizmetli tarafından darp edildiği öne sürüldü.

İddiaya göre Şeker İlköğretim Okulu 4'üncü sınıf öğrencisi Yiğit Kuşar (10), okul dışında gittiği özel bir dershanede hizmetli tarafından çöpe atılan oyuncağını geri almak isteyince hizmetlinin kızıyla tartıştı. Öğrenci, dersin ardından hizmetlinin eşi E.Ö. tarafından darp edildi. Olayı duyan baba Mustafa Kuşar, hizmetliden önce tokat yediğini, ardından da yerde sürüklendiğini öne sürdüğü oğlu Yiğit’i Eskişehir Devlet Hastanesi’ne götürerek darp raporu aldı.

Kolundaki morlukların halen acı verdiğini belirten küçük Yiğit, ‘‘Şu an hala kolumdaki yaralar acıyor. Hala olayı unutamadım ve sınav haftasına girdim, çok stresliyim. Sınavlarımda soruların hiçbirini anlamıyorum. Çok zor geçiyor sınavlarım ve aklıma sürekli bu olay geliyor’’ dedi.

Olayı yargıya intikal ettiren baba Kuşar ise, oğlu Yiğit’i zor şartlarda dershaneye gönderdiğini ve tüm sorumluluğun dershane yönetiminde olduğunu savundu. Çocuğunun ders haricinde hizmetliler tarafından darp edildiğini ve kendisine hiçbir şekilde haber verilmediğini iddia eden Kuşar, "Ben bu çocuğu 13.30 ile 18.20 saatleri arasında dershaneye teslim etmişim. Bütün sorumluluk o dershaneye ve yönetimine aittir. Bu işin sonucu nereye gidecekse gitsin. Ben sınıf öğretmenleri, rehber öğretmenleri ve dershane yönetimi hakkında şikayetçiyim. Olay zaten savcılığa yansıdı. Hiçbir şahsın 10 yaşındaki çocuğu dövmeye hakkı yoktur. Bunu yüce adalete bırakıyorum. Olayı örtbas etmeye çalışıyorlar. Sanıyorlar ki bu olay bu şekilde kapanır ama hiç kusura bakmasınlar. Eğer bu ülkede adalet ve hukuk varsa onların cezalarını bulacağına eminim. Bu işin sonunu hiçbir zaman bırakmayacağım’’ diye konuştu.

Mustafa Kuşar, vatandaşları eğitim kurumlarında şiddete maruz kalmamaları konusunda uyararak, "Çocuklarınızı nereye gönderdiğinizi çok iyi bilin. Çocuklarınız eğitim adı altında her türlü şiddeti görebilir bizde olduğu gibi’’ ifadelerini kullandı.

Dershane müdürü ise olayları yalanlayarak hizmetlinin sadece öğrencinin kolundan tuttuğunu ve herhangi bir darp olayının söz konusu olmadığını savundu .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile