DESKI, Buldan'a Bin Kisi Kapasiteli Atik Su Aritma Tesisi Insa Ediyor

DESKI, Buldan'a Bin Kisi Kapasiteli Atik Su Aritma Tesisi Insa Ediyor

Denizli Büyüksehir Belediyesi DESKI Genel Müdürlügü, Buldan’a bin kisi kapasiteli dogal atik su aritma tesisi insa ediyor.



Denizli’de bir çok çalismaya imza atan Denizli Büyüksehir Belediyesi DESKI, yapilan çalismalara bir yenisini daha ekliyor. Çalismalari hiz kesmeden sürdüren DESKI, Buldan ilçesine bagli Kadiköy Mahallesi’ne bin kisi kapasiteli dogal atik su tesisi insa edecek. Projede 5 bin 600 metrekare alanda, tek kademeli olarak kurulacak olan bin kisi kapasiteli tesisin günlük ortalama 176 metreküp atik suyu aritacagi belirtilirken, dogal aritma yapilacagi için tesisin isletme maliyetinin yok denecek kadar az oldugu belirtildi. Dogal atik su aritma tesisi ile tesise ekilen azot ve fosfor giderici ve topografyaya uygun bitkiler sayesinde atik sular yeniden tarimsal kaynakli olarak kullanilmasi hedeflendigi belirtildi.

Denizli Büyüksehir Belediye Baskani Osman Zolan, daha yasanabilir bir Denizli için ihtiyaç olan tüm bölgelerde çevre yatirimlarini sürdürdüklerini söyledi.

Buldan ilçesinin Kadiköy Mahallesi’nde dogal atik su aritma tesisi insasina basladiklarini kaydeden Baskan Zolan tesisin dogal bilesenlerle çalisacagini, bu nedenle elektrik enerjisi gibi isletme maliyetinin de bulunmadigini belirtti.

Saglikli bir gelecek için kente uzun yillar hizmet edecek çevreci yatirimlar kazandirmaya devam edeceklerini belirten Baskan Zolan, “Çevre yatirimlarimizla gelecegimize sahip çikiyoruz. Tesisimiz simdiden hayirli ve ugurlu olsun” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile