DEÜ Bahar Senlikleri, Büyük Coskuya Sahne Oldu

DEÜ Bahar Senlikleri, Büyük Coskuya Sahne Oldu

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Bahar Senlikleri, büyük cosku ve heyecana sahne oldu. Tinaztepe Yerleskesi’ndeki senlik alaninda düzenlenen konserler, söylesiler, ödüllü turnuvalar ve atölye çalismalari DEÜ’lü ögrencilere keyifli bir hafta sonu yasatti.



Dokuz Eylül Üniversitesi’nde (DEÜ) üç gün boyunca Bahar Senlikleri rüzgâri esti. Hava Egitim Komutanligi Bandosu’nun muhtesem konseriyle baslayan senliklerde Hande Yener, Hakan Meriçliler, Melek Mosso ve Hakan Bilgin gibi ünlü isimler Dokuz Eylül Üniversitesi ögrencileriyle bulustu. Binlerce ögrencinin doyasiya eglendigi ve yilin yorgunlugunu attigi senliklerde cosku ve eglence doruga çikti. DEÜ Saglik Kültür ve Spor Daire Baskanligi koordinasyonunda ve ilgili birimler destegiyle düzenlenen Bahar Senliklerine binlerce DEÜ mensubu katildi.



Ögrencilerin merakla bekledigi DEÜ Bahar Senliklerini birçok etkinlikle tamamladiklarini söyleyen DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Küresel pandemi nedeniyle birçok etkinligimize ara vermek zorunda kalmistik. Bahar Senliklerini de pandemi nedeniyle gerçeklestirememistik. Sonunda hasretimiz bitti, böyle etkinlikleri ne kadar özledigimizi iki gün boyunca konser alanini dolduran coskulu kalabaliklar bizlere gösterdi” dedi.

Bahar senliginde DEÜ mensuplarinin gönüllerince eglenme firsati buldugunu söyleyen Rektör Hotar, “Biz her zaman ögrencilerimizi çalismalarimizin merkezine alan bir üniversiteyiz. Mensuplarimizi bir araya getiren bu tür etkinliklerin, üniversitemize duyulan aidiyeti artirdigina inaniyoruz. 40. yilini kutlayan Arastirma Üniversitemizi ögrencilerimizle, akademisyenlerimizle, idari personelimiz ve mezunlarimizla çok daha iyi yerlere tasiyacagimizi biliyoruz. Etkinligimizin düzenlenmesinde emegi geçen mensuplarimiza tesekkür ediyor; yaklasan final sinavlari öncesinde bahar senliklerimizde stres atan ögrencilerimize basarilar diliyoruz” dedi.



Konser ve söylesilere büyük ilgi

27 Mayis, cuma günü Hava Egitim Komutanligi Bandosu’nun DEÜ Denizcilik Fakültesi’nde verdigi konserle stari verilen bahar senliklerine 28 Mayis, cumartesi günü Hande Yener ve Hakan Meriçliler konuk oldu. Sahne performansiyla izleyenlere keyifli anlar yasatan Hande Yener, en sevilen sarkilarini DEÜ mensuplari için seslendirdi. Ünlü sarkici DEÜ’lü gençlerle bulusmasini, “Sonunda bir araya gelebildik” sözleriyle ifade ederken, en kisa sürede tekrar Dokuz Eylül Üniversitesi’ne gelmek istedigini söyledi.

Günün diger konugu ünlü oyuncu ve tiyatro sanatçisi Hakan Meriçliler ise DEÜ Mezunlarla Bulusma Senlik Özel programinda ögrencilere, “Ben okul hayatim boyunca gerçekten çok egleniyordum ama çok da çalisiyordum. Basari, tekrar etmekten ve çalismaktan geçer” tavsiyesinde bulundu.

Senliklerin son gününde ise Ana Sahne’de ünlü sarkici Melek Mosso yer aldi. Mosso sarkilarini DEÜ’lü gençler için söylerken günün bir diger konugu ise DEÜ Mezunu ünlü tiyatro sanatçisi Hakan Bilgin oldu. Bilgin, Mezunlarla Bulusma Senlik Özel programinda DEÜ’lü ögrencilerle tecrübelerini paylasti, Dokuz Eylül Üniversitesi’nde okumanin kendisine çok sey kattigini anlatti. Senliklere katilan sanatçilara plaketlerini ise DEÜ Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Mehmet Ali Özcan verdi.

Senliklerde sahne ögrencilerin

Dokuz Eylül Üniversitesi Bahar Senliklerinde ögrenci gruplari da sahne aldi. Femrez, Midas, Geyik ve Köfte Ana Sahne’de söyledikleri sarkilarla DEÜ’lü gençleri costururken muhtesem performanslari izleyenlerden tam not aldi; DJ performanslarina da gençlerin ilgisi büyük oldu.

Atölye çalismalari ve ödüllü turnuvalar

DEÜ Bahar Senlikleri sadece konser ve söylesilerle sinirli kalmadi. Streetball, paintball ve mini futbol turnuvalarinda ögrenciler hünerlerini sergiledi. Capoeira Toplulugu’nun gösterisi ve egitimleri de ögrencilerden büyük ilgi gördü. DEÜ Ögrenci Topluluklarinin iki gün boyunca gerçeklestirdigi atölye çalismalari da senlige renk katti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile