DEÜ'den Tinaztepe'de Olimpik Yatirim

DEÜ'den Tinaztepe'de Olimpik Yatirim

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ)’nin, Tinaztepe Yerleskesi’nde yer alan spor kompleksinde konumlandirdigi Yari Olimpik Yüzme Havuzu törenle açildi. Tesisi 14 ay gibi kisa bir sürede tamamladiklarini söyleyen DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Sportif faaliyetlerdeki çitamizi yükseltecek, üniversitemizi ulusal ve uluslararasi müsabakalarda görünür kilacak, mensuplarimiza hizmet edecek Yari Olimpik Yüzme Havuzu ülkemize ve kentimize hayirli olsun” diye konustu

Yaptigi akademik çalismalarin yaninda; sosyal, kültürel ve sportif yatirimlarina devam eden Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ)’nin, kisa bir süre önce temelini attigi Yari Olimpik Yüzme Havuzu törenle açildi. Tinaztepe Yerleskesi içerisinde bulunan spor kompleksinin yaninda konumlandirilan, Izmir’e ve ülkemize yeni sporcular kazandiracak tesis, DEÜ’nün Izmir’e kazandirdigi yeni yatirimlar arasina eklendi.

Dokuz Eylül Üniversitesinin her zaman spora ve sporcuya önem verdigini söyleyen DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, üniversite mensuplarinin ve spor dünyasinin beklentilerini dikkate alarak yatirimlarini planladiklarini ifade ederek, “Temmuz ayi içinde, Seferihisar’daki Necat Hepkon Spor Bilimleri Fakültemiz ile Fevziye Hepkon Spor Bilimleri ve Sporcu Sagligi Uygulama Arastirma Merkezimize hizmet edecek ‘Spor Salonu ve Yüzme Havuzu’ tesisimizi açmanin onurunu yasamistik. Simdi de Tinaztepe’de yürüttügümüz projemizi hizmete aliyoruz. Sportif faaliyetlerdeki çitamizi yükseltecek, üniversitemizi ulusal ve uluslararasi müsabakalarda görünür kilacak, mensuplarimiza hizmet edecek Yari Olimpik Yüzme Havuzunu ülkemize ve kentimize kazandirmis olduk” diye konustu.



"Yatirimlara devam edecegiz"

Küresel pandeminin getirdigi sartlara ragmen tesisi 14 ay gibi olaganüstü kisa bir sürede tamamladiklarini ifade eden Rektör Hotar, “Tinaztepe Yerleskemizdeki bu bölgeyi özellikle çok amaçli hizmet edecek sekilde planladik. Yaklasik 4 bin metrekare kapali alani bulunan bu tesisimizi; kapali spor salonu, futbol sahasi, atletizm pisti, açik basketbol sahalari, tenis kortlari ve mini futbol sahasinin bulundugu alana konumlandirdik ve nadide bir eser olarak üniversitemizin yatirim hanesine yazdirmis olduk. Milli sporculara ev sahipligi yapan ve gelecekte ülkemizi basariyla temsil edecek sporcularimizi yetistirecek üniversitemizde, spor bilimleri alanindaki yatirimlarimizi aksatmadan sürdürecegiz. Ülkemizi ve üniversitemizi temsil edecek sporcularimiza ve bilim insanlarimiza destek olacak; bu tür yatirimlarla onlara her türlü firsati sunacagiz. Bizler biliyoruz ki, bir sporcunun basarili olmasi çalismasi kadar, sunulan imkânlara ve hizmetlere de baglidir. Biz bu gerçekle hareket ediyoruz. Dolayisiyla bu anlayis içinde üniversitemizdeki her yatirimin bir sonrakinin de habercisi olacagini söylüyoruz. Bu düsüncelerle bu essiz spor tesisin kazandirilmasinda bizleri destekleyen mensuplarimiza tesekkür ediyor; saglikli günlerde bulusmak dilegiyle hepimize sevgiyle selamliyorum” ifadelerini kullandi.

Yaklasik 10 milyon 400 bin TL yatirim bedeliyle Dokuz Eylül Üniversitesinin Tinaztepe Yerleskesinde insa edilen Yari Olimpik Yüzme Havuzu; bodrum, zemin kat ve 1. kat olmak üzere üç kattan olusuyor. Tesiste, 25 metre uzunlugunda ve 15.40 metre genisliginde 2,2 metre derinliginde 6 kulvarli yari olimpik yüzme havuzu ile 15,40 metre uzunlugunda 6,70 metre genisliginde ve 1 metre derinliginde antrenman havuzu yer aliyor. Kadin-erkek soyunma odalari, dus-WC gruplari, kadin-erkek antrenman odalari, hakem odasi, kafeterya, fitness salonu ve otoparkin da yer aldigi tesiste 2 bin 200 metrekare peyzaj alani bulunuyor. Kapali spor salonu, futbol sahasi ve atletizm pisti, basketbol sahalari, tenis kortlari ve mini futbol sahasinin bulundugu spor kompleksinin yaninda konumlandirilan Yari Olimpik Yüzme Havuzu, tüm ögrenci ve personelin kullanimina açik olacak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile