DEÜ'lü Sanatçilar, Çocuk Senfoni Orkestrasi'nda Öncülük Edecek

DEÜ'lü Sanatçilar, Çocuk Senfoni Orkestrasi'nda Öncülük Edecek

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) ile Narlidere Belediyesi, kültür ve sanat alaninda anlamli bir is birligi protokolüne imza atti. Protokol ile DEÜ Devlet Konservatuvarinin basarili ögrencileri, Narlidere Belediyesinin hayata geçirdigi Çocuk Senfoni Orkestrasi’nda akranlarina öncülük edecek.

Dokuz Eylül Üniversitesi, Narlidere Belediyesi ile anlamli bir protokole imza atti. Protokol dogrultusunda DEÜ Devlet Konservatuvarinin basarili ögrencileri, Narlidere Belediyesinin hayata geçirdigi Çocuk Senfoni Orkestrasi’nda akranlarina öncülük edecek. Imza töreninde açiklamalarda bulunan Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, Izmir’de örnek olacak bir projeyi daha hayata geçirmenin gururunu yasadiklarini belirtti.

DEÜ olarak toplumun sosyal ve kültürel gelisimine katki saglayacak nitelikli bireyler yetistirme misyonunu sürdürdüklerini ifade eden Rektör Hotar, “Sanat kurumlarimiza yorumcu, uygulayici, arastirici sanatçilar yetistiren devlet konservatuvarimizin ögrencileri, yetenekleri ile fark edilmeye devam ediyor. Ögrencilerimiz, Narlidere Belediyesinin çocuklara sanati sevdirmek amaciyla hayata geçirdigi Çocuk Senfoni Orkestrasi’ndaki akranlarina, projelerinde katki sunacaklar” dedi.



“Sanata dokunmayi sürdürüyoruz”

Yetistirdigi ögrencileri ile ulusal ve uluslararasi alanda ismini çokça duyuran Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarinin, Izmir’in sanat yasamina dokunmayi sürdürmekten mutluluk duydugunu kaydeden Rektör Hotar, “Ülkemizdeki konservatuvarlar arasinda en iyilerden biri olan devlet konservatuarimiz ile Narlidere Belediyesi bünyesinde Izmirli çocuklarimizdan olusan amatör orkestraya destek saglayacak, gelisimine katki sunacagiz. Kalkinma yolunun ölçülerinden olan sanatsal/kültürel faaliyet ve müzik dinletisi gibi alanlarda Narlidere Belediyesi ile karsilikli is birligine iliskin esaslari içeren protokolümüzü imzaladik. Hayirli olmasini diliyorum” diye konustu.



Engin’den Rektör Hotar’a tesekkür

Dokuz Eylül Üniversitesi ile is birligi içinde olmaktan memnuniyet duydugunu aktaran Narlidere Belediye Baskani Ali Engin ise destekleri için DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar ile DEÜ Devlet Konservatuvari hocalari ve ögrencilerine tesekkür etti. Imzalanan protokolle DEÜ ile iliskilerin daha etkili ve verimli bir hale gelecegini söyleyen Engin, “Sehrimizin kültür ve sanat yasamina önemli bir ivme kazandiracak protokolün hayirli olmasini diliyorum. Emegi geçenlere bir kez daha tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.

DEÜ Rektörlügü binasinda gerçeklesen imza törenine; Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, Narlidere Belediye Baskani Ali Engin, Narbel A.S. Genel Müdürü Cem Yüceisik, Narlidere Belediyesi Kültür ve Sosyal Hizmetler Müdürü Ebru Tuba Inci, DEÜ Devlet Konservatuvari Müdürü Prof. Ebru Güner Canbey, Müdür Yardimcisi Dr. Ögretim Üyesi Mehmet Girgin ve DEÜ üst yönetimi katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile