DEÜ'nün TEKNOFEST Standina Yogun Ilgi

DEÜ'nün TEKNOFEST Standina Yogun Ilgi

Türkiye’nin ilk ve tek havacilik, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’in Izmir etabi, baslarken, Dokuz Eylül Üniversitesinin (DEÜ) kurdugu stant yogun ilgi gördü.

Teknolojiye ve havacilik sektörüne gönül verenlerin heyecanla bekledigi TEKNOFEST’in Izmir etabi, Çigli Havalimaninda basladi.

Türkiye’nin ilk ve tek havacilik, uzay ve teknoloji festivali olarak 2018’den bu yana düzenlenen ve bu yil ‘Sen Geleceksin Diye’ sloganiyla sektörün ve gençlerin ilgisini üzerine toplayan TEKNOFEST Izmir, 1 Ekim 2023 tarihine kadar devam edecek. Haftalar öncesinden festival hazirliklarina baslayan Dokuz Eylül Üniversitesinin (DEÜ) kurdugu standa vatandaslar yogun ilgi gösterirken; resmi açilis töreninde, DEÜ Konservatuarinin TEKNOFEST Marsi, Efem, Memleketim ve Izmir’in Kavaklari eserlerini yorumladigi senfoni konseri de katilimcilardan tam not aldi.

"Güçlü Türkiye idealine ulasmada önemli bir güç olarak degerlendiriyoruz"

Törene katilan ve Türkiye’nin havacilik ve milli savunma hamlesini her zaman desteklediklerini kaydeden DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Dünyanin ilgiyle takip ettigi TEKNOFEST’i, muhterem Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in bagimsiz ve güçlü Türkiye idealine ulasmada önemli bir güç olarak degerlendiriyoruz. Cumhurbaskanimizin Türkiye Yüzyili vizyonu, yerli ve milli sanayiye sahip olmayi, bu konuda kamu kurum ve kuruluslari ile özel sektörün ve üniversitelerin is birligi yapmasini ön görüyor. Cumhuriyetimizin 100’üncü yilini kutladigimiz 2023’te, Izmir’de böyle dev bir organizasyon yapilmasini da kentimizin dinamiklerinin harekete geçirilmesi ve potansiyelinin ortaya çikarilmasi açisindan son derece anlamli buluyoruz” diye konustu.

Festival boyunca birçok rekorun kirilacagina inandiklarini ifade eden Rektör Hotar, “Gerek katilim gerekse düzenlenecek etkinlik, yarisma ve programlar noktasinda birçok rekorun kirilacagini düsünüyoruz. Burada, özellikle ülkemizin yetistirdigi nitelikli insan gücünün ortaya çikacagina inaniyoruz. Bu çok önemli; çünkü havacilik ve uzay sanayine yönelik her adim, derinlemesine bilgi ve tecrübe gerektiriyor. Bu noktada üniversitelerin, egitim kurumlarinin, üniversite-sanayi is birliklerinin, Ar-Ge faaliyetlerinin rolü daha da artiyor. Küresel rekabetin yogun oldugu bir alanda, hazirlikli olmak öncelikle insana yatirim yapmayi gerektiriyor. Bu konuda arastirma üniversitesi olarak üzerimize düsen vazifeyi yerine getirmek için var gücümüzle çalisiyoruz. T3 Vakfi Mütevelli Heyet Baskani ve BAYKAR Yönetim Kurulu Baskani Selçuk Bayraktar’in katildigi programda ise bu noktadaki gayretlerimizi kamuoyu ile paylasmanin gururunu tasiyoruz” ifadesinde bulundu.

DEÜ’de hazirlanan çesitli projelere yer verilen, Aktif Dinlenme Standinin kuruldugu ve ikramlarda bulunuldugu standa, ilk gün üniversite ögrencileri ve vatandaslar da yogun ilgi gösterdi. Milletvekilleri, rektörler ve bilim insanlarinin da ziyaret ettigi stantta ayrica; DEÜ Uygulamali Bilimler Yüksekokulu tarafindan TEKNOFEST ziyaretçileri için özel hazirlanan kurabiyeler de vatandaslara dagitildi.

Basin kuruluslarinin da ilgi gösterdigi stantta röportaj veren Rektör Hotar, sözlerini söyle sürdürdü:

“Milli teknoloji hamlemizi, her yastan vatandasimiza anlatmanin önemli oldugunu düsünüyoruz. Özellikle çocuk ve gençlerimizin bu noktada bilgili olmasinin Türkiye’nin geleceginin insa edilmesinde gereklilik olduguna inaniyoruz. Degerli vatandaslarimizi ülkemizin havacilik sanayinde geldigi ve gidecegi noktayi görmeye; devletimizin bu konuda ne kadar kararli oldugunu anlamalari için TEKNOFEST Izmir’i ziyaret etmeye davet ediyoruz. Bu büyük organizasyonun düzenlenmesinde emegi geçen kisi ve kurumlara; standimizin kurulmasinda emegi geçen büyük ailemizin fertlerine tesekkür ediyoruz.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile