DEÜ'nün Yenilenen Girisimcilik Üssü Kapilarini Açti

DEÜ'nün Yenilenen Girisimcilik Üssü Kapilarini Açti

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), DEPARK ve Dokuz Eylül Teknoloji Transfer Ofisi bünyesinde yenilenen BAMBU Hizlandirma ve Kuluçka Merkezinin kapilarini girisimcilere açti. Rektör Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Telekomünikasyon agi daha da güçlendirilen BAMBU’nun uzun yillar güzel kentimize hizmet edecegine, girisimcilik ekosistemine katki saglayacagina ve yerli teknolojilerin gelistirilmesine firsat sunacagina inaniyorum” dedi.

Basarili performansiyla Arastirma Üniversitesi berati almaya hak kazanan DEÜ, egitim-ögretim faaliyetlerinin yani sira bilim ve teknoloji yatirimlarini da sürdürüyor. Dokuz Eylül Üniversitesi Teknoparki (DEPARK) ile Dokuz Eylül Teknoloji Transfer Ofisi (DETTO) bünyesinde yenilenen “BAMBU Hizlandirma ve Kuluçka Merkezi”, kapilarini girisimcilere açti. Yenilenen mimarisi, artan teknolojik ve inovatif altyapisiyla dikkat çeken DEÜ Tinaztepe Yerleskesindeki merkez, 20 yeni kuluçka firmasina ve 40 girisimciye hizmet verecek.

Açilis törenine DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, DEPARK Genel Müdürü Prof. Dr. Özgür Özçelik, TurkNet Genel Müdürü Cem Çelebiler, DEPARK çalisanlari, DEÜ akademik ve idari personeli ile teknoloji ve oyun firmalarinin temsilcileri katildilar.

“Kente uzun yillar hizmet edecek”

Merkezin açilis töreninde konusan Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, yenilenen BAMBU Hizlandirma ve Kuluçka Merkezi’nin ticarilesme ve teknik konularda mentorlük, girisimci koçlugu, hizlandirma programi egitimleri ve network gelistirme faaliyetleri gibi birçok alanda hizmet sundugunu belirtti.

Telekomünikasyon agi daha da güçlendirilen BAMBU’nun uzun yillar kente hizmet edecegine, girisimcilik ekosistemine katki saglayacagina ve yerli teknolojilerin gelistirilmesine firsat sunacagina inandigini vurgulayan Rektör Hotar, “Arastirma üniversitemiz, akademik faaliyetlerinin tamamlayicisi olarak gördügü ticari fikirlere, girisimlere ve yenilikçi yaklasimlara önem vermektedir. Besinci yilini dolduran DEÜ Teknoparki DEPARK ile DEÜ Transfer Ofisimiz (DETTO) bünyesinde faaliyet gösteren ve kendi öz kaynaklarimizla teknik altyapisini güçlendirerek yeniledigimiz Bambu Hizlandirma ve Ön Kuluçka Merkezimiz, 20 yeni kuluçka firmasina ve 40 kadar girisimciye hizmet verecek” dedi.



“Girisimcilere rehberlik edecek”

DEÜ Teknoparki DEPARK bünyesinde 120 firma bulundugunu, toplam istihdam sayisinin bin 400, toplam Ar-Ge personel istihdam sayisinin bin 240 oldugunun altini çizen Rektör Hotar, böyle bir yapidan söz etmenin gurur verici oldugunu belirtti.

Rektör Hotar, “Kurumumuzun DEPARK ve DETTO bünyesinde elde ettigi basarisi, kendi ekosistemi içindeki yüksek standartlara sahip teknik altyapisindan ve bu süreçteki çalismalara güç veren bilim insanlarinin ve paydaslarinin varligindan ileri gelmektedir. Üniversitemizin bu yapisi, yerli ve milli teknolojinin gelistirilmesinde katma degeri yüksek ürünlerin ortaya çikarilmasina kadar birçok asamada kendisini göstermektedir. Burada elde edilen nihai sonuçlar ise sirketlesme, patent alma, kazanç, istihdam, üretim ve ihracattir. Dolayisiyla buraya yapilan her yatirim, hem Üniversitemize ve kentimize hem de ülkemize katma deger saglamaktadir. Yenilenen ve teknik altyapisi daha da güçlendirilen DEÜ BAMBU’nun, kisi ve girisimcilere rehberlik edecegine inaniyor, bu süreçte emek veren DEPARK, DETTO ve TurkNet Yönetim Kurulu üyelerine, çalisanlarina ve paydaslarimiza tesekkür ediyoruz” seklinde konustu.



“DEPARK VE DETTO ayrilmaz bir bütün”

Tören programinda konusan DEÜ Teknoparki (DEPARK) Genel Müdürü Prof. Dr. Özgür Özçelik, “DEPARK ve DETTO birlikte çalisan iki ayrilmaz bütün. Dolayisiyla bu açilisi hem DEPARK hem de DETTO adina yapiyoruz. Nihai hedefimiz de katma degeri yüksek ürünler gelistirmek ve ülkemizin ihracat potansiyelinin artmasina katki sunmak. Biyoteknoloji, biyomalzeme, nanoteknoloji, translasyonel tip, eye optik, çevre teknolojileri gibi birçok farkli alanda faaliyet gösteren 120 firmamiz var. Bu firmalar nitelikli istihdam yaratiyorlar. Sirketlerimizin kent ekonomisine ihracat katkisi da milyon dolari geçmis durumda. 2021 yili toplam ciromuz 317 milyon lira. Bunlar, Türkiye’deki TeknoPark’larda üretilen cironun, ihracatin ve toplam cironun yüzde 7-8’i arasindadir” ifadelerinde bulundu.

TURKNET müdürü de katildi

Tören programinda ayrica merkezin açilmasinda katkilari olan ve telekomünikasyon aginin güçlenmesi için çalismalar yürüten TurkNet Genel Müdürü Cem Çelebiler de bir konusma gerçeklestirdi. Dokuz Eylül Üniversitesi ile is birligi içinde olmanin mutlulugunu yasadiklarini belirten Çelebiler, “DEÜ ile iliskimizi oldukça degerli görüyoruz. BAMBU Hizlandirma ve Kuluçka Merkezi’nin hayata geçirilmesinde en ufak bir katki bile bizler için onur verici bir gelisme. Merkezin hayirli olmasini diliyorum” diye konustu.



Iyi niyet protokolleri imzalandi

BAMBU Hizlandirma ve Ön Kuluçka Merkezinin açilis merasiminin ardindan, DEÜ IEEE Ögrenci Kolu’nun CO-DEU’22 Algoritma Yarismasinda dereceye giren ekiplere ödülleri Rektör Hotar tarafindan verildi.

Rektör Hotar ardindan; Digi Game, Masomo Gaming ve Ruby Oyun firmalariyla Dokuz Eylül Üniversitesi arasinda yapilan iyi niyet protokollerini imzaladi. Protokollerin hayirli olmasini dileyen Rektör Hotar, daha sonra BAMBU ve DEPARK birimlerini gezerek, burada merkez çalisanlari ve ögrencilerle sohbet etti.

BAMBU Hizlandirma ve Ön Kuluçka Merkezi nedir?

Dokuz Eylül Üniversitesi, Dokuz Eylül Teknoloji Gelistime Bölgesi (DEPARK A.S.), Dokuz Eylül Teknoloji Transfer Ofisi (DETTO) bünyesinde 1 Agustos 2017 tarihinde faaliyete baslamistir. 2013 yilindan itibaren girisimcilere hizmet veren girisimci ve yenilikçi üniversite olma yolundaki markalarin basinda “Bambu” gelmektedir. BAMBU, girisimcilerin fikirlerini, düsüncelerini ve hayata geçirmek istedikleri projelerini gelistirebilmeleri için; is modeli olusturma ve gelistirme, hibe programlarindan yararlanabilme, fikri mülkiyet ve sirketlesme gibi konularda egitim, danismanlik ve mentorluk desteklerini almalarini saglayan, ögrenme ve uygulama sistemlerini içeren merkezdir. DEÜ Tinaztepe Yerleskesi, DEPARK Alfa Binasinda bulunan Bambu Hizlandirma ve Ön Kuluçka Merkezi, nanoteknolojiden nesnelerin internetine, ileri malzeme teknolojilerine ve giyilebilir teknolojiden akilli sehirler alanina kadar çesitli girisimleri desteklemektedir.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile