DEÜ'yü Tercih Edecek Ögrencilere YÖK'ten Destek Bursu

DEÜ'yü Tercih Edecek Ögrencilere YÖK'ten Destek Bursu

Türkiye’de “Arastirma Üniversitesi” unvanina sahip 20 üniversiteden biri olan Dokuz Eylül Üniversitesi’nde (DEÜ), belirli bölümleri tercih edecek ögrencilere YÖK’ten ‘Destek Bursu’ müjdesi geldi. DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Gelecegin Dokuz Eylüllüleri, akademik yasamlari boyunca her zaman önemli desteklere sahip oluyor. Yüksekögretim Kurulu, seçkin üniversitemizin bölümlerini tercih edecek ögrencilerimize verdigi karsiliksiz burslarla, onlarin basarilarina katki sagliyor” dedi.

Yüksekögretim Kurulu (YÖK), arastirma üniversitesi olan Dokuz Eylül Üniversitesi’nin (DEÜ) bazi bölümlerini tercih edecek ögrencilere karsiliksiz burs destegi verecegini açikladi.

Biyoloji, Fizik, Kimya, Matematik ve Yapay Zeka Mühendisligi alanlarinda tercih yapacak ögrenciler, belirli kosullari tasidiklari takdirde geri ödemesiz burs imkani elde edecek. Ayrica Milli Egitim Bakanligi da; Türkiye’nin en eski egitim fakültelerinden biri olan Buca Egitim Fakültesi’ndeki belirli ögretmenlik bölümleri ile Rehberlik ve Psikolojik Danismanlik bölümlerini seçen ögrencilere karsiliksiz burs verecek.

"Milletimize hayirli bireyler olarak yetistirmek önceligimiz"

DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, YÖK ve MEB’in Türkiye’nin seçkin Arastirma Üniversitelerinden biri olan DEÜ’yü tercih edecek ögrencilere karsiliksiz burs destegi verecegini belirterek, "Köklü bir gelenege ve akademik altyapiya sahip Arastirma Üniversitemizi seçecek ögrencilerimizi; ülkemize, milletimize hayirli bireyler olarak yetistirmek, onlara destek olmak kurumumuzun öncelikleri arasindadir. Yüksekögretim Kurulu ve Milli Egitim Bakanligi’nin verdigi burslar; ögrencilerimizin daha rahat bir egitim hayati yasamalari, akademik ve sosyal imkanlara daha fazla erismeleri ve mezuniyet sonrasi meslek hayatlarina daha donanimli sekilde baslamalari açisindan büyük önem tasimaktadir" dedi.



"ÖSYM kilavuzlari dikkatli incelenmeli"

Dokuz Eylül Üniversitesi Kariyer Planlama ve Mezunlarla Iliskiler Koordinatörü Prof. Dr. Digdem M. Siyez de, "Dokuz Eylül Arastirma Üniversitesi, Türkiye’deki 20 Arastirma Üniversitesinden bir tanesi. Bu nedenle üniversitemizi tercih eden ögrencilerimiz birçok alanda karsiliksiz burs imkani elde ediyor. Yüksekögretim Kurulu ve Milli Egitim Bakanligi burslari, ögrencilerimize ekonomik olarak büyük katkilar sagliyor. Ögrencilerimiz, istenen kriterleri karsiliyorsa Biyoloji, Fizik, Kimya, Matematik ve Yapay Zeka Mühendisligi bölümlerinde verilen burslardan yararlanabilmeleri mümkün. Detaylarla ilgili bilgiler ÖSYM kilavuzunda yer aliyor. Tercih yapacak ögrencilerin kilavuzlari mutlaka detaylica incelemelerini tavsiye ediyoruz" diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile