Dev Dinozor İskeleti 651 Bin Dolara Satıldı

İngiltere'de, 17 metre uzunluğundaki otobur dinazor iskeleti açık artırmada 651 bin dolara alıcı buldu.


West Sussex'teki Summers Place Müzayede Evi, ismi açıklanmayan bir kamu kurumu tarafından satın alınan iskeletin yakında sergileneceğini bildirdi.

Dinazorun, bugünkü ABD toprakları içinde kalan bölgede yaklaşık 160 milyon yıl önce yaşadığı belirtildi.

"Misty" adı verilen dinozurun iskeleti, Alman dinazor araştırmacısı Raimund Albersdoerfer'in çocukları tarafından, ABD'nin batısındaki Wyoming eyaletinde bulunmuştu.

Doğa tarihi uzmanı Errol Fuller, "Bu boyutta eksiksiz bir diplodocus dinozoru iskeletine çok ender rastlarsınız. Bugüne kadar bulunanlar da tamamen tesadüfen ortaya çıkarılmış iskeletlerdir" dedi.

Misty'e ait fosillerin özel arazi içinde keşfedilmiş olması nedeniyle, Alman paleontolog Albersdoerfer'in iskeletleri yasal olarak ABD dışına çıkarabildiği belirtildi. Devasa boyutlardaki iskeletlerin parçalar halinde Hollanda'ya gönderildiği, burada temizlenerek kemiklerin birleştirildiği ifade edildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile