Dev isimler 17 Şubat'ta Ankara'da

Dev isimler 17 Şubat'ta Ankara'da

Bilişimin ülke ekonomileri üzerindeki kaldıraç etkisi ve bölgemizdeki önemli fırsatlar Ankara'da uluslararası zirvede tartışılacak

TÜBİSAD’ın, Intel ile birlikte 17 Şubat’ta Ankara’da düzenleyeceği “Uluslararası Bilişim Sanayi Zirvesi”nde uluslararası alanda bilişim ve ekonomiye yön veren dünyaca ünlü isimleri ve devlet yöneticilerini ağırlayacak. Ekonominin gelişimi için en stratejik sektör olan bilişimin desteklenmesine ve Türkiye’nin bilişimde bölgesinde öncü rol üstlenmesine yönelik çözüm önerilerinin tartışılacağı zirvede dünyadan ve Türkiye’den başarılı örnekler paylaşılacak. Ayrıca bilişim alanındaki politikalar ve uygulamalar değerlendirilecek.

Ankara, dünyanın bilişim politikalarını yönlendiren alanında en önemli ve etkili isimlerini ağırlamaya hazırlanıyor. 17 Şubat’ta Türkiye Bilişim Sanayicileri Derneği (TÜBİSAD) tarafından Intel ile birlikte düzenlenecek “Uluslararası Bilişim Sanayii Zirvesi: Bilişim Ekonomisi İstihdam ve Yatırım Politikaları” adlı bir etkinlik, bilişim alanında birbirinden deneyimli isimlere ev sahipliği yapacak. Zirvede bilişim alanında bölgenin potansiyelinin masaya yatırılması ve Türkiye’nin bu alanda bölgede öncülük etmesine katkıda bulunulması amaçlanıyor.

Uluslararası uzman konuk konuşmacılar

Zirvenin ana konuşmacıları, ABD İnovasyon ve IT Vakfı Başkanı Dr. Robert Atkinson, Avrupa Komisyonu Lizbon Stratejisi Bilgi Toplumu Genel Direktörlüğü Ekonomik ve İstatistiki Analiz Birim Başkanı Lucilla Sioli ve OECD Bilim ve Teknoloji Direktörü Graham Vickery ve T.C. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım olacak. Dr. Robert Atkinson Amerika Birleşik Devletleri’nde “Başkanların Bilişim Danışmanı” olarak tanınırken, Graham Vickery de OECD ülkelerinin bilişim vizyonunu belirleyen isim olarak biliniyor.

Zirvenin “Kamu Bilişim Politikaları” adlı bölümünde Intel’in gelişmekte olan ülkelerdeki insanların, teknolojiye erişmelerini, internete bağlanmalarını ve teknoloji eğitimlerini hızlandırmayı amaçlayan uluslararası World Ahead Programı’ndan da Sorumlu olan Intel Kıdemli Başkan Yardımcısı John Davies, Mısır İletişim ve Bilgi Teknolojileri Bakanı Dr. Tarek Kamel ve BTK Başkanı Tayfun Acarer gibi isimler Türkiye ve kendi ülkelerindeki bilişim strateji ve uygulamaları konusunda bilgi verecekler.

3 Yuvarlak masa paneli var

Etkinliğin öğleden sonraki bölümü ise, yuvarlak masa panellerine ayrıldı. Bu bölümün “Canlandırma ve Kamu Destek Programları ile ilgili Başarılı Dünya Örneklerine Bakış” adlı ilk panelinde, ABD İnovasyon ve IT Vakfı Başkanı Dr. Robert Atkinson, Intel Kıdemli Başkan Yardımcısı John Davies, Orta Doğu ve Afrika ülkelerinden Bilişim ve Komünikasyon bakanları ve Türkiye Cumhuriyeti Vergi Konseyi Başkanı Mustafa Uysal, farklı ülkelerdeki örnekleri masaya yatıracaklar. Bu bölümde Mustafa Uysal Türkiye’deki KDV indirimi uygulamasının sektöre olumlu etkileri hakkında yabancı konuklara bilgi verecek.

OECD Bilim ve Teknoloji Direktörü Graham Vickery ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Tayfun Acarer’in yerli bilişim sanayiinin gelişmesi, büyütülmesi, yatırım çekilmesi ve istihdam yaratılması için uygulanabilecek politikalar konusunda yapılabilecekleri ele alacakları ikinci panele Türkiye Yatırım Tanıtım Ajansı Başkanı Alparslan Korkmaz da davetli.

Günün son yuvarlak masa panelinde de Başbakanlık E-Devlet Danışma Kurulu Başkanı Dr. Ramazan Altınok ve Mısır İletişim ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı Kıdemli Bakan Danışmanı Tarek El-Sadany Türkiye ve Mısır’ın bilgi toplumuna geçiş politikaları ve başarılı e-devlet uygulamaları hakkında bilgiler verecekler.

Bilişim en stratejik sektördür

Bilişim sektörünün, ülke ekonomilerinin gelişmesine katkı yapmanın yanı sıra, pek çok sektör için rekabetçi üstünlüğümüzü artıracak en önemli sektör olduğunu söyleyen TÜBİSAD Başkanı Turgut Gürsoy, sektörün Türkiye'nin geleceği için en stratejik sektörlerden biri olduğunu vurguladı. Gürsoy, TÜBİSAD olarak uluslararası alanda sektörü yönlendiren önemli isimlerin bilgi ve deneyimlerini paylaşacakları “Uluslararası Bilişim Sanayii Zirvesi: Bilişim Ekonomisi İstihdam ve Yatırım Politikaları” başlıklı zirve ile sektörün ülke gelişimindeki katkısını anlatmak ve gelişimine katkıda bulunmak istediklerini belirtti.

Intel Türkiye Genel Müdürü Çiğdem Ertem de, sektörün gelişiminde dünyada gerçekleştirilen başarılı uygulama ve örneklerin büyük önem taşıdığını belirtti. Intel’in bilgi ve iletişim teknolojileri alanında uluslararası arenada bugüne kadar gerek hükümetler, gerekse farklı kurumlar ve sivil toplum kuruluşlarıyla birçok proje ve uygulama gerçekleştirdiğini hatırlatan Ertem, gerçekleştirilecek bu zirve ile bu alandaki uluslararası deneyimlerini Türk bilişim sektörünün hizmetine sunmayı amaçladıklarını kaydetti. Ertem, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve sektör temsilcilerinin de ilgi ve desteğiyle gerçekleştirilecek zirvenin Türkiye’de bilişim sektörünü çok daha iyi bir noktaya taşıyacağına, sektördeki iyileştirmelerin de Türkiye’yi dünyada ekonomik ve sosyal alanda çok daha önemli bir konuma getireceğine inandığını sözlerine ekledi.

Ayrıntılı bilgi için: www.ictsummit2010.com
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile