Dev Mamut Iskeleti Görenleri Hayrete Düsürüyor

Dev Mamut Iskeleti Görenleri Hayrete Düsürüyor

Geçtigimiz yil ziyarete açilan Erzurum Müzesi’nin girisinde ziyaretçileri mamut iskeleti ve ona bagli kalintilarin karsiliyor.

Binlerce yillik geçmisiyle çok sayida medeniyete ev sahipligi yapan ve kültürel miraslariyla öne çikan Erzurum’da, geçtigimiz yil açilan müze ilgi odagi olmaya devam ediyor. Yüzlerce eserin sergilendigi müzede dev mamut iskeleti ve kalintilari dikkat çekiyor.

Erzurum Müzesi Müdürü Arkeolog Hüsnü Genç, Dogu Anadolu’nun en büyük müzesinin bölge ve çevre illerden gelen eserlerle çok genis koleksiyona sahip oldugunu söyledi.

Müzenin, bölgenin yakin ve eski tarihine isik tutan konumda oldugunu belirten Genç, "Müzede Eski Tas Çagi döneminden baslayip Cumhuriyet dönemine kadar Erzurum’un tarihi gelisimi, hem görsel tarihi eserlerle hem de dijital materyallerle sergileniyor. Erzurum kadim bir memleket. Pasinler Ilçesi Yayladag köyünden gelen bir ihbar sonucunda yerinde yapilan bir incelemede büyük bir mamuta ait fosil parçalari bulundu. Gereken restorasyon yapildiktan sonra mamut parçalari müzede sergileniyor. Mamut parçasi tam olarak ele geçirilmedigi için ve dikkat çeken bir obje oldugu, için yeniden orijinal ölçülerde ve türüne sadik kalarak canlandirildi. Müzede çok ilgi çekiyor. Özellikle çocuklarin dikkatini çekiyor” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile