Bu kapsamda yapımı planlanan Planetaryum ve Gözlem Evi projesinin yapım protokolü imzalandı . İmza törenine protokole taraf olan kurumlar adına Amasya Valisi Halil İbrahim Daşöz , Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir , Amasya İl Genel Meclisi Başkanı Erol Özarslan İl Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt ve öğrenciler katıldı .
İmza töreninde konuşan Vali Daşöz , " Japonya , Amerika ve Avrupa ' da örnekleri bulunan bu eğitim tesisinin bir örneğini de Amasya ' da öğrencilerimizin katkıları ile yapacağız . Bu proje 65 Bin Dev Öğrenci ' nin ilk somut eseri olması bakımından da oldukça önem taşımaktadır . İlimizin eğitim kalitesinin artmasında önemli bir görevi üstlenecek olan bu tesisin hayata geçirilmesinde katkıları olan başta öğretmen ve öğrenci arkadaşlar olmak üzere herkese teşekkür ediyorum . 65 Bin dev Öğrenci daha pek çok proje ile sizlerin karşısına çıkmaya devam edecektir " diye konuştu .
Valilik , Belediye Başkanlığı , İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve 65 Bin Dev Öğrenci tarafından ortaklaşa yaptırılacak tesisin 4 ayda bitmesinin planlandığı ve tamamlandığında Amasyalı öğrenciler başta olmak üzere , çevre illerden gelen öğrencilerinde faydalanabilecekleri kaydedildi .
Dev Öğrenciler Gözlerini Uzaya Çevirdi
Amasya Valisi Halil İbrahim Daşöz'ün başlatmış olduğu 65 Bin Dev Öğrenci Projesi çalışmalarına hızla devam ediyor.



















