Dev Platform Tasiyan Gemi Çanakkale Bogazi'ndan Geçisine Basladi

Deniz yüzeyinden yüksekligi 130 metreyi bulan Marshall Adalari bayrakli gemi ve platform, yarin yapilacak islemlerle 1915 Çanakkale Köprüsü'nün altindan geçirilerek Tekirdag'a seyrini sürdürecek.

Çanakkale Bogazi, dev platform tasiyan Marshall Adalari bayrakli geminin geçisi nedeniyle tek yönlü olarak transit gemi geçislerine kapatildi.

Hollanda'nin Rotterdam Limani'ndan Tekirdag'a giden, 265 metre boy ve 43 metre enindeki 34 bin 925 grostonluk agir yük tasima özelligine sahip "Albatross" adli gemi, sabah saatlerinde Ege Denizi yönünden bogaza girdi.

Kiyi Emniyeti Genel Müdürlügüne ait "Kurtarma-13" ve "Kurtarma-15" römorkörlerinin refakat ettigi geminin seyri sirasinda, Çanakkale Bogazi tek yönlü olarak transit gemi geçislerine kapatilarak önlem alindi.

Tasidigi platform ile deniz yüzeyinden 130 metre yükseklige ulasan gemi, yapimi süren "1915 Çanakkale Köprüsü"nün altindan geçememesi nedeniyle Lapseki'nin Suluca köyü açiklarinda bekletilecek. Bir bölümü suya batirilacak geminin üzerinden, tasidigi Panama bayrakli "Aras Driller" isimli "jack-up" olarak tanimlanan platform suya indirilecek. Yaklasik 60 metreye kadar suya batirilacak platform, yarin sabah köprünün altindan geçirilecek.

"Aras Driller" isimli platformun, BOTAS Genel Müdürlügü uhdesinde yürütülen "Kuzey Marmara Dogalgaz Depolama Tevsi (Faz 3) Projesi Ikmal Insaati"nda kullanilacagi bildirildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile